

NATURALNY DETOKS - ziołowa herbata 150g
Oczyszcza ciało, wypłukuje stres.
Rozpocznij aktywne życie, pozbądź się wszystkiego, co nie jest Ci potrzebne. Yerba Maté doda Ci energii i wspomoże detoksykację, zielona herbata pomoże Ci wrócić do smukłej sylwetki, werbena korzystnie wpłynie na prawidłowe funkcjonowanie wątroby i nerek. Detoks nie musi być nieprzyjemny. Spróbuj włączyć mieszankę ziołową do swojego reżimu picia, dodaj ćwiczenia i dużo odpoczynku. Stres i zbędne kilogramy znikną.
Skład
Yerba Mate 61%, Werbena 21%, Herbata zielona, Cytrynowa trawa 6%, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Smak Mate jest dość oryginalny, więc trzeba się trochę przyzwyczaić. Ale nie chodzi o nic nieprzyjemnego. Mate jest po prostu mocne, lekko gorzkie, nieco ziemiste i dymne. Dodaliśmy do niej dla zmiękczenia zieloną herbatę i trawę cytrynową. W ich towarzystwie działa Ziołowa mieszanka detoks harmonijnie i przyjemnie. Napar jest jasnożółty, aromat świeży i cytrynowy.
Pochodzenie herbaty
Mate (yerba mate) to południowoamerykański napój, który jest wykonany z liści ostrokrzewu paragwajskiego (Ilex paraguariensis).
Jest również nazywany zielonym złotem Indian, ponieważ to oni odkryli jego magiczną moc. Ostrokrzew paragwajski jest wiecznie zielone drzewo, który nie lubi bezpośredniego światła słonecznego, dlatego występują w cieniu z dostateczną wilgotnością. Jest uprawiany głównie w Paragwaju, Urugwaju, Argentynie i Brazylii. Jest to roślina z bardzo interesującym cyklem życia – aby jej nasiona były w stanie kiełkować muszą przejść przez przewód pokarmowy ptaków. Dlatego jego uprawa nie jest łatwa.
Rolnicy ostrokrzew paragwajski utrzymują na wysokości około 8 metrów, aby mieć łatwiejszy dostęp do liści. Co 3-4 lat zbierają końcowe gałęzie, z których zrywają jajowate liście z ząbkowaną krawędzią. Są one przetwarzane fermentacją i utlenianiem w workach i pozostawione do naturalnej fermentacji. W celu zatrzymania procesu, materiał roślinny jest wystawiany krótkiemu działaniu wysokich temperatur. Następnie Mate jest suszone i mielone. W końcu ponownie trafia do worków i dojrzewa przez 12-24 miesięcy. Wreszcie przychodzi czas na mielenie, sortowanie i pakowanie.
Więcej informacji o herbacie można znaleźć tutaj.
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Okres ekstrakcji wynosi 5 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.
Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

UNIKALNE MANGO - owocowa herbata

ŁATWE ODWODNIENIE - zielona herbata 160g
