

Na dobry nastrój – zielona herbata
Daliśmy jej wszystko co się dało! Już nigdy więcej słabych chwil, żadnych złych humorów, żadnego napięcia nerwowego. Wypełnijcie nią swój największy kubek, połóżcie nogi na stół, porzućcie zmartwienia i zacznijcie marzyć i przyjemnie nic nie robić. Herbata Na dobry nastrój jest dla każdego, kto potrzebuje nabrać sił. Tak jak my, nasi przyjaciele, małżonkowie, rodzice, koledzy...I tak jak wy.
Skład
Herbata zielona 77%, Skórka z dzikiej róży 5%, Głóg, Jeżyny 4%, Naturalny aromat, Rumianek, MelisaNapar i smak herbaty
Podstawą herbaty Na dobry nastrój jest zielona Sencha. Jest zatem oczywiste, że podstawowym smakiem będzie smak świeżej trawy z odrobiną kwiatowej słodyczy. Ze względu na to, że ta herbata sypana jest pełna ziół i owoców, w smaku pojawiają się także ich naturalne nuty – charakterystyczny rumianek i melisa oraz łagodnie kwaśna jeżyna. Kolor naparu można opisać jako optymistyczną zieleń z dodatkiem ciepłej żółci.
Pochodzenie herbaty
Zielona Sencha to herbata, którą dostaniecie w każdym miejscu w Japonii. Jeśli poprosicie o wysokiej jakości dobry napój, prawdopodobnie dostaniecie Senchę.
Najczęściej uprawiana jest na plantacjach w rejonie Shizuoka, u podnóża świętej góry Fuji. Pierwsze ogrody herbaciane zostały tam założone w 1241 roku. Od tego czasu Shizuoka produkuje herbatę popularną na całym świecie. Jest to możliwe dzięki klimatowi, dostępności wody i warunkom glebowym, ale także dzięki bliskości portu i możliwości świetnej dystrybucji herbaty.
Japońska Sencha jest robiona inaczej niż chińska. Po wysuszeniu są zielone listki na krótko odparowywane (w chińskiej Sechy się je pali), następnie są zwijane w delikatne igiełki i suszone. W odróżnieniu od Senchy z Chin, ta japońska nie ma przydymionego posmaku.
Pozostałe składniki, które dodaliśmy do herbaty Na dobry nastrój, pochodzą z krajów UE. Owoce i zioła kupujemy wyłącznie od sprawdzonych dostawców, którzy spełniają rygorystyczne wymogi co do konserwowania i przechowywania żywności.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą o temperaturze 70-80 °C (około 2 minuty po przegotowaniu wody) w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 2-3 minuty (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

1. 4.
31. 1.
21. 3.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ELIKSIR ŻYCIA WIECZNEGO - zielona herbata

DZIEWIĘĆ SKARBÓW CHIN - mieszanka
