

MIESZANKA ZIOŁOWA DLA KOBIET KARMIĄCYCH PIERSIĄ
Delikatna opieka natury jest zawsze doceniana przez matki. Przygotowaliśmy mieszankę ziół, która pomoże im poradzić sobie z wymagającymi miesiącami z niemowlętami i małymi dziećmi. Zioła łagodzące, wspomagające i oczyszczające zadbają o codzienne dobre samopoczucie całej rodziny. W rzeczywistości mieszanka ziołowa dla kobiet karmiących piersią może być przygotowana przez każdego. Przyjemny zapach i delikatny smak przyniesie odprężenie zarówno młodszym, jak i starszym.
Skład
Liście melisy, Koper włoski, Kozieradka pospolita, Anyż, Liście pokrzywy, Owoce aronii, Skórka cytryny, KminekNapar i smak herbaty
Mieszanka ziołowa dla kobiet karmiących piersią jest, jak zwykle, bardzo delikatna i lekka. W smaku wyczuwalna jest ziołowa wiatropędność i świeżość, ale także ślad słodyczy i nuta cytrusowa. Można ją pić gorącą lub letnią. Najlepiej świeżo przygotowaną.
Pochodzenie herbaty
Zioła były poszukiwane przez ludzi od niepamiętnych czasów. Szamanów, uzdrowicieli, proroków i zielarki których można znaleźć na całym świecie. Zawsze pracując z darami natury, którymi są otoczeni, pomogli swoim bliskim wyjść z wielu trudności. Nic więc dziwnego, że swoją uwagę skupiają również na pomocy nowym matkom i ich potomstwu. Pierwszym z nich często dokucza brak mleka w piersiach, bóle związane z gojeniem się ran lub niepokój, podczas gdy drugie zmagają się głównie z wzdęciami lub bezsennością w pierwszych tygodniach życia. Często potrzeba kilku miesięcy, aby zrównoważyć oba światy. Aby zapewnić jak najszybsze nadejście harmonii i zadowolenia, całe pokolenia rodzin sięgają po herbatę z melisy, kopru włoskiego, kozieradki i innych ziół.
Melisa lekarska (Melissa officinalis) jest rośliną wieloletnią, bardzo rozpowszechnioną w Europie Środkowej, która dorasta maksymalnie do 1,5 metra, a jej liście pachną cytrynami po roztarciu w palcach. Zawiera szereg olejków eterycznych, zwłaszcza cytral, cytronellol i geraniol, które mają właściwości dezynfekujące i przeciwzapalne, likwidują wzdęcia, a w przypadku melisy są cudownie kojące.
Koper włoski (Foeniculum vulgare) występuje głównie w basenie Morza Śródziemnego, zarówno liście jak i owoce są wykorzystywane do celów leczniczych. Bylina z wyglądu przypomina koper, ale pachnie inaczej i wytwarza jasnobrązowe niełupki o lekko ostrym smaku. Zawierają anetol, olejek eteryczny o właściwościach przeciwbakteryjnych, który jest stosowany przy wzdęciach, problemach żołądkowych lub zapaleniu górnych dróg oddechowych.
Na koniec wspomnijmy o kozieradce (Trigonella foenum-graecum), jednorocznym ziole, które rośnie tam, gdzie koper włoski. Jest uprawiana głównie do jedzenia, ale jej nasiona są często używane jako przyprawa i lek. Zawierają trigonellinę, saponiny, lecytynę, kumarynę i inne substancje, które są korzystne dla gojenia się ran, metabolizmu i regeneracji.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę ziołową zalać wodą w temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji wynosi 10 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.




















Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MIESZANKA ZIOŁOWA DLA MATEK KARMIĄCYCH

UNIKALNE MANGO - owocowa herbata
