

MIESZANKA ZIÓŁ DLA KOBIET W CIĄŻY I KARMIĄCYCH
Nie łatwe jest być mamusią. Zwłaszcza kiedy nosisz swoje dziecko w brzuchu lub maleńkie na swoich ramionach. Właśne wtedy mamusie potrzebują największej troskliwej opieki i zrozumienia, wystarczająco dużo odpoczynku i zdrowej diety. Nasze mamusie kochamy, więc dla nich i dla wszystkich miłych Manuaczek przygotowaliśmy specjalną mieszankę ziół. Jak wiadomo - koper włoski, anyż, kminek i pokrzywa mogą złagodzić dyskomfort zarówno fizyczny jak i psychiczny.
Skład
Koper włoski, Anyż, Kminek, PokrzywaNapar i smak herbaty
Mieszanka ziół dla kobiet w ciąży i karmiących ma po zalaniu wrzątkiem daje bardzo jasny, żółto-zielony napar. Pachnie on miętowo – ziołowo, podobny jest jego smak.
Pochodzenie herbaty
Morze Śródziemne, Azja, Europa- wszędzie tam moglibyśmy szukać składników do tej mieszanki ziół. I tak zrobiliśmy. Nie szukaliśmy zwykłego zioła - ale najwyższej jakości ziół z upraw ekologicznych, świeżo suszonych i odpowiednio przechowywanych. Ku naszemu wielkiemu zadowoleniu wszystko poszło dobrze. Te cztery zioła mogą pomóc przy bólach i wzdęciach brzucha, w celu pobudzenia laktacji i przy stanach niepokoju czy problemach ze snem. Koper włoski jest trochę podobny z wyglądu do kopru. Ta wieloletnia roślina o znanym zapachu i smaku znalazła swoje miejsce w kuchni i herbarium uzdrowicieli ludowych. Do celów kulinarnych wykorzystywane są świeże liście i owoce - wydłużone rozłupki żółto-szarego koloru.
Biedrzeniec anyż jest rośliną jednoroczną, ma duże płaskie liście i białe kwiaty zebrane w baldachy. Jest uprawiany ze względu na swoje owoce (niełupki), które trzeba zbierać pod koniec lata i w cienkich warstwach suszyć. Anyż jest używany jako przyprawa od czasów starożytnych. Pachnie aromatycznie i ma korzenny słodki smak.
Kminek można znaleźć w każdym gospodarstwie domowym. Jego nasiona zawierające olejki eteryczne i są stosowane w kuchni, do konserwowania, farmacji i wyrobu likierów. W Republice Czeskiej używa się go rocznie około 1500 ton. Roślina kminku ma liście rozety i cienki wrzecionowaty korzeń.
Pokrzywę uważa się za królową ziół. Jednoroczna bylina często rośnie w siedliskach, na łąkach i pastwiskach. Jest poszukiwana ze względu na swoje liście i łodygi, a zbierana jest od wczesnej wiosny do końca maja. W tym czasie, zawiera najwięcej chlorofilu, magnezu i przeciwutleniaczy. Pokrzywy zbierano zarówno na herbatę jak i na wytwarzanie farszu, szpinaku lub wiosennych zup.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę ziołową zalać wrzątkiem 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę´więcej.
- Czas ekstrakcji 8-10 minut (pod przykryciem), a następnie scedzić.




















Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 4 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.1 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.1 g |
z tego cukry: | 0.1 g |
Białka: | 0.1 g |
Sól: | 0.01 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

DZIECIĘCE MARZENIE NATURALNA - owocowa herbata

MIESZANKA ZIOŁOWA DLA KOBIET KARMIĄCYCH PIERSIĄ
