

LONG ZHU WHITE MILK - biała herbata
Specjalność w mlecznej mgiełce. Białe kulki herbaty, po zalaniu gorącą wodą, rozwiną się i wydzielą wyjątkowy zapach. Każdy, kto kocha delikatną słodycz mleka i świeże smaki białej herbaty, będzie zachwycony. Klasyczna herbata Long Zhu White zawiera całkiem malutko teiny. Dzięki temu możemy cieszyć się nią od rana do wieczora. Jej smak nigdy nam się nie znudzi, a efekty nie znikną. Nasze uśmiechy na naszych twarzach będą długo trwałe
Skład
100%Napar i smak herbaty
Biała herbata Long Zhu White Milk wyróżnia się delikatnym, świeżym cytrusowym smakiem, który łamie mleczna mgiełka. Ogólna kompozycja herbatki jest lekko słodkawa, herbata jest delikatna i przyjemna. Napar ma jasno-żółty kolor. Gotowy napar można osłodzić odrobiną miodu.
Pochodzenie herbaty
Kiedy wymawiana jest herbata Long Zhu White, każdy znawca herbat wyobrazi sobie zgrabne, jasne, kuleczki w kolorze szaro-zielonym. Dodajmy do niej mleczny olejek eteryczny, do nazwy dopiszmy Milk i już jest na świecie wyjątkowa herbata poszukiwana jako specjalność. Jest uznawana przez ekspertów od wschodu na zachód, z północy na południe. Przygotowuje się w herbaciarniach, ma silne miejsce w wielu gospodarstwach domowych. Zapoznajcie się z białą herbatą smakującą po mlecznych tonach.
Long Zhu White to tradycyjna, biała, chińska herbata. Czasami nazywana jest też Dragon Pearl lub Imperial Pearl. Wykonana jest z młodych pąków i chińskich liści herbaty. Ich zbiory i przetwarzanie są ściśle kontrolowane, są zbierane wyłącznie ręcznie i biorą w nich udział najbardziej doświadczeni pracownicy herbacianych ogrodów. To właśnie staranność z jaką jest herbata zbierana i przetwarzana, nadaje kompozycji naparu ostateczny smak, aromat, kolor i wygląd. Wszystko to odgrywa kluczową rolę w jej sprzedaży.
Zbiór herbaty odbywa się w chińskiej prowincji Fujian, zwykle w okresie od marca do kwietnia. To znaczy, zbór tych liści, które są wykorzystywane do produkcji białej herbaty. Kiedy rolnicy przygotowują z nich Long Zhu White Milk, pozostawią je do zwiędnięcia w parze a potem namaczają je w mlecznym olejku eterycznym a proces ten kilka razy powtarzają. Po częściowym wysuszeniu, herbata jest ręcznie zwijana w małe kulki, dosuszona, sortowana i pakowana. Dzięki temu tradycyjnemu procesowi, herbata zachowuje wszystkie pożądane właściwości i wyjątkowy mleczny posmak.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Białą herbatę zalejcie wodą o temperaturze 80 ° C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
2. Do przygotowania herbaty w imbirku dodajcie 1 łyżeczkę więcej.
3. Zaparzać 3 minuty (przykryty kubek ), a następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

Termometr do herbaty
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

OOLONG TIE KUAN YIN, ŻELAZNA BOGINI MIŁOSIERDZIA

SREBRNE PERŁY - biała herbata
