

LONG ZHU BLACK - czarna herbata
Oryginalna herbata w oryginalnym opakowaniu! Ta szczególna premiowa delikatność z pewnością przyciąga uwagę. Czarna herbata zwinięta w małe pereły się na rynku nie pojawia tak często. Jej domem jest znana chińska prowincja Fujian, jej największym atutem jest pełny smak z nutami owoców pestkowych i jesiennego lasu.
Skład
Czarna herbata LONG ZHU BLACK 100%Napar i smak herbaty
Herbata imponujących właściwości daje napar w kolorze ciemnych mandarynek. W herbacie można znaleźć cierpką orzechowość, naturalną cierpkość, kwaśne ślady czarnych wiśni i odległe nuty kakao. Kompozycja dla koneserów.
Pochodzenie herbaty
Wygląd i nazwa herbaty Long Zhu Black odnosi się do tradycyjnej chińskiej metody produkcji herbat Premium – zwiniętych do mocnych i czystych Smoczych pereł. Znamy je z zielonych i białych herbat, często o jaśminowym aromacie. Czarna zwinięta herbata jest wielkim rarytasem.
The Long Zhu Black pochodzi z słynnej prowincji Fujian, a mianowicie ogrodów herbacianych w górach Taimu. Leży na wysokości 917 metrów, a co najmniej połowę roku jest owiana mgłą i deszczem. Chińskim krzewom herbacianym (Camellia sinensis) takie warunki najbardziej sprzyjają. Zbiór liści herbaty odbywa się wiosną, kiedy na plantację wyruszają miejscowe kobiety. Starannymi i delikatnymi ruchami zrywają najmłodsze liście, które są szybko transportowane do dalszej obróbki. Herbatę pozostawia się do więdnięcia, następnie jest fermentowana, prażona i zwijana ręcznie do solidnych pereł. Wreszcie przychodzi czas na suszenie, sortowanie i pakowanie.
W Chinach czarne herbaty zwane są czerwonymi -według koloru naparu. Chociaż fermentowaną herbatę (Hong Cha), miejscowi ludzie nie piją, to właściciele plantacji produkują tą herbatę z najwyższą starannością. Produkują herbatę wyjątkowej jakości, która jest doceniana przez ekspertów z całego świata.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Herbatę zalać wodą w temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka do 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Okres ekstrakcji wynosi 3-5 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CHINA YUNNAN GOLDEN BUD MAO FENG - czarna herbata

Chiny Keemun Hao Ya - czarna herbata
