

JAPAN SENCHA OGASA - zielona herbata
W Ogasie zbierana jest zielona herbata, aloes i jagody. Ciekawe połączenie, nie sądzisz? Sprowadzamy stamtąd Senchę najwyższej jakości. Japońska Sencha Ogasa opowiada o uczciwych ludziach i życiodajnej naturze.
Skład
Zielona herbata OGASA 100%Napar i smak herbaty
Herbatę charakteryzuje wspaniały smak, który jest pełny, słodki i na końcu pikantny. Dla jakościowej japońskiej Senchy typowy jest kwiatowy aromat i bardzo orzeźwiające efekty.
Pochodzenie herbaty
Sencha jest po prostu japońską klasyką. Jaki będzie miała smak zależy od miejsca, w którym rosną krzewy herbaciane, z których jest produkowana, a także okresowi zbierania liści herbaty. Pierwszy zbiór jest uważane za najsmaczniejszy.
Prefektura Shizuoka została utworzona z trzech byłych regionów Totomi, Suruga i Izu w roku 1868. Chodzi o podłużny obszar u wybrzeża Pacyfiku sięgający głęboko do japońskich gór. Na wschodzie jest ograniczona przez morze,na północy świętą górą Fuji. Aż 11 procent powierzchni Shizuoki pokrywają naturalne parki.
Ogrody herbaciane są własnościami mniejszych rodzinnych firm, które się o nie starannie troszczą. Typowy dla Senchi jest zbiór odbywający się wczesnym rankiem wyrywaniem liści oraz dostarczaniem koszów pełnych herbaty jak najszybciej do produkującego. Ten pozostawia zielonym liściom więdnąć w słońcu, a następnie je ponownie na krótko, ale intensywnie naparza. Zapobiega tym utlenianiu enzymów i zatrzymuje wszystkie cenne substancje wewnątrz herbaty. Wreszcie liście są ręcznie formowane na płaskie igiełki, dalej są suszone, sortowane i pakowane.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Senchę zalać wodą o temperaturze 70-80 °C w proporcji 1 łyżeczka do 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Okres zaparzenia 3 minuty (z przykryciem), a następnie odcedzić materiał.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPAN BANCHA PREMIUM- zielona herbata

JAPAN BIO SENCHA - zielona herbata
