

Gruzińska czerwona herbata Daisi
Gruzińska czerwona herbata Daisi to idealne połączenie tradycji i innowacji. Rolnicy zbierają ją ręcznie, podczas pełni i nowiu księżyca, kiedy krzewy herbaciane wchłaniają więcej wody, a ziemia zyskuje więcej wilgoci. Łączą rdzenne praktyki z nowoczesnym podejściem. Nic dziwnego, że odnoszą sukcesy. Ta herbata jest naprawdę wyjątkowa - miodowa, kakaowa i delikatnie przyprawiona.
Skład
Czerwona herbata Daisi 100%Napar i smak herbaty
Gdy zalejecie gorącą wodą Gruzińską czerwoną herbate Daisi, wokół Was rozejdzie się mieszanka kakao, miodu, subtelnych pikantnych akcentów i cytryny. Podczas degustacji można zauważyć, że napar ma lekką, lekką i delikatnie jedwabistą konsystencję. Zrównoważony smak, z dominującą nutą słodową, pozostawia miodowy i okrągły posmak w ustach. Napar ma piękny mahoniowy kolor.
POCHODZENIE HERBATY
Pomimo faktu, że gruzińska herbata jest często pomijana, Gruzja jest jednym z najlepszych miejsc do uprawy wysokiej jakości herbaty organicznej. W ciągu ostatnich trzech dekad kraj ten przeszedł od praktycznie nieznanego producenta herbaty do takiego, który jest poszukiwany i pożądany. Chociaż gruzińska herbata była produkowana w dużych ilościach w czasach sowieckich, była niskiej jakości i mniej poszukiwana. Dziś jasne jest, że ma ona ogromny potencjał.
Gruzińska herbata ma złożony, unikalny, lekko słodki smak. Szczególnie w przypadku herbaty Daisi można go rozpoznać już po pierwszym łyku. Należy dodać, że Daisi jest wytwarzana zgodnie z naszą dostosowaną technologią i nie jest Pu Erh.
Zastanawiacie się, skąd pochodzi Daisy? Wyobraźcie sobie region z mroźnymi zimami, które w naturalny sposób eliminują szkodniki i choroby, pozwalając krzewom herbacianym na organiczny rozwój. Region, w którym krzewy herbaciane nie są traktowane szkodliwymi chemikaliami, ponieważ mróz i śnieg załatwiają sprawę. Dodatkowe zimy pomagają krzewom herbacianym odpocząć i odzyskać siły. Nadaje to ich liściom naturalnie słodki smak, który jest najbardziej wyczuwalny wiosną.
Guria to niewielki, ale fascynujący obszar bogaty w wody mineralne, zabytki i tradycyjne drewniane domy Oda, które przypominają o jego długiej historii. Domy Oda z długimi drewnianymi balkonami stanowią idylliczne miejsce na relaks. Być może z filiżanką Daisy. Wyobraźcie sobie: gdy słońce powoli chowa się za horyzontem, delektujecie się każdym łykiem i czujecie się wolni, zrelaksowani, radośni. Taka właśnie jest czerwona herbata Daisi.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
Zalać czerwoną herbatę wodą o temperaturze 95°C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
Aby zaparzyć herbatę w czajniczku, dodać 1 łyżeczkę.
Parzyć przez 4 minuty (filiżanka pod przykryciem), a następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MASALA CHAI - czarna herbata

ASSAM HATIMARA CTC BOP - czarna herbata
