

GRANAT I MORINGA - ziołowa herbata
Nie przegap Moringę - fantastyczną roślinę o wyjątkowych właściwościach odżywczych. Znajduje się wśród tak zwanych super pożywień i dla twego stanu zdrowotnego wykonuje super zadanie. Ajurweda wykorzystywuje liście Moringi w leczeniu ponad trzystu bolączek. Naszym celem jest także delektowanie się tą niezwykłą herbatą ziołową. Dlatego łączymy ją z liofilizowanymi kawałkami owoców.
Skład
Liście Moringa 30%, Kandyzowana papaja 22%, Cytrynowa trawa, Liście truskawki, Naturalny aromat, Werbena, Ziarenka granatu, Płatki róży, Kwiaty granatu, Czerwona porzeczkaNapar i smak herbaty
Herbata z bordowego jabłka i moringi daje jasnożółty napar i bardzo przyjemny, świeży zapach. Smak owocowy, możemy w nim rozpoznać kwaśne jabłko i czerwone porzeczki. Uważny degustator dostrzeże też nuty papai i cytryny.
Pochodzenie herbaty
Gdybyśmy mieli dla każdego surowego materiału podróżować do miejsca jego pochodzenia, klienci herbaty Granatowe jabłko z moringą musieliby za herbatę zapłacić złotem. Na szczęście, mamy głównego i sprawdzonego dostawcę ziół, przypraw i owoców w UE. Jego certyfikat zapewnia absolutną czystość w odniesieniu do pozostałości nawozów lub chemicznych oprysków. Konieczne jest jednak, by wymienić pochodzenie Moringa oleifera, unikalnej rośliny, której znaczenie nie jest jeszcze w pełni docenione. Drzewo życia lub zielony diament Moringa pochodzi z Indii, z regionu Himalajów.
Prawdopodobnie została odkryta pięć tysięcy lat temu, kiedy pojawiła się w zapisach hinduistów. Jest to szybko rosnące drzewo (po bambusach posiada największe przyrosty dzienne na świecie) z podłużnymi liśćmi i owocami w postaci strąków. Sadzenie, uprawy i zbiory nadzorowane są przez specjalny zespół. Dla celów leczniczych zbierane są liście, które są suszone w niskiej temperaturze, a następnie rozdrabnia się je na proch.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać gorącą wodą o temperaturze 80 °C w stosunku od 1 do 2 łyżeczki na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 3-5 minut (pod przykryciem) a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 10 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.5 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.6 g |
z tego cukry: | 0.6 g |
Białka: | 0.5 g |
Sól: | 0.01 g |
4. 7.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

SITKO SZCZYPCE MAŁE 45 mm

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

NA PRZEZIĘBIENIE - ziołowa herbata

MIESZANKA ZIOŁOWA ZŁOTA MORINGA (NATURALNA)
