

ENERGETYCZNE MANGO - czarna herbata
Czarny i taki kolorowy, owocowy i pełen energii. Mieszanka herbat na bazie doskonałej herbaty cejlońskiej i atrakcyjnych owoców mango urzeknie Was zapachem. Z pewnością rozpoznacie przyjemną goryczkę czarnej herbaty i pyszną świeżość soczystych owoców. Pierwszy łyk jest równie piękny. I drugi... i wszsytkie następne. Energetyczne mango doda Wam zapału i radości z każdego dnia.
Skład
Czarna herbata Cejlon OP 1, Naturalny aromat, Kandyzowane mango, Słonecznik, Płatki róży,Napar i smak herbaty
Czarna herbata Energetyczne mango ma napar od ciemnobrązowego do bursztynowego oraz bardzo przyjemny owocowy aromat. W smaku wyraźnie widać typową cierpkość czarnej herbaty cejlońskiej połączoną z lekkością i słodką świeżością mango i marakui. Spodoba się Wam ta herbata zarówno w wersji gorącej, jak i na zimno.
Pochodzenie herbaty
Jak tylko napijecie się pierwszej filiżanki, przekonacie się, dlaczego nazwaliśmy tę sypką herbatę Energetyczne mango. Dzięki czarnej herbacie cejlońskiej nabierzecie wigoru w żyłach i fioletu na twarzy. Pobudza krew, wyostrza zmysły, pomaga w koncentracji. Wasza praca, sport i wszystkie inne osiągnięcia nabiorą prędkości rakietowej. Ponieważ klasyczna, wysokiej jakości i tak popularna na świecie herbata z Cejlonu przewyższy mało co.
Gdybyśmy chcieli podążać jej śladami, prowadziłyby nas po schodach do plantacji pokrywających wzgórza dużej części Sri Lanki. Drzewa herbaciane należą po prostu do wyspy w Azji Południowo-Wschodniej. I to od połowy XIX wieku, kiedy zastąpiły zdziesiątkowane prze pleśn kawowce. Prawdziwa herbata cejlońska na stałe zagościła i na angielskim dworze królewskim.
Plantacje herbaty na Sri Lance prowadzone są przez całe rodziny. Robią to od dziesięcioleci, przekazując wiedzę i doświadczenie z pokolenia na pokolenie. Dlatego też lokalna herbata jest najwyższej jakości, a światowy popyt przewyższa podaż. Liście chińskiego krzewu herbacianego (Camellia sinensis) zbierane są głównie przez robotników (częściej panie) przeważnie ręcznie. Herbatę należy pozostawić do wyschnięcia, a następnie jest zrolowany. Zakłócenie struktur komórkowych liści wyzwala naturalny proces utleniania, który trwa pod ścisłym nadzorem od kilku godzin do kilku dni. Monitorowana jest temperatura, wilgotność, kolor i zapach herbaty. Gdy tylko eksperci zauważą, że fermentacja dobiegła końca, a herbata ma idealne właściwości, trafia do suszarki. Następnie jest sortowana, pakowana i ostatecznie eksportowana.
Drugim, bardzo istotnym składnikiem jest mango. Owoc drzewa mango, wiecznie zielonego masywnego drzewa, jest szczególnie popularny ze względu na swój wyjątkowy, świeży smak i duże wartości odżywcze. Drzewa mango rosną na obszarach tropikalnych i subtropikalnych i to tam z mango przygotowuje się szeroką gamę potraw, napojów i przysmaków. Mango to źródło witamin C i A, zawiera również potas i błonnik. Z drugiej strony ma bardzo małą ilość tłuszczu i sodu.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zaparzyć wrzącą wodą (100 °C) w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Jeśli przygotowujemy napar w dzbanku trzeba wsypać dodatkową łyżeczkę na dzbanek.
- Czas naparu 3-5 minut (naczynie powinno być przykryte), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

19. 1.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

HISZPAŃSKA MANDARYNKA – czarna herbata

ŻURAWINOWO-KAKTUSOWA – czarna herbata
