

DARJEELING FIRST FLUSH LUCKY HILL - czarna herbata
Proszę sobie wyobrazić: wysokie zielone wzgórza pokryte mgłą, deszczem, chłodnym świeżym powietrzem. Nad głową czapla leci, w oddali stado wędrujących słoni. Na horyzoncie wyłania Kanchenjunga, czyli Pięć Skarbów pod Dużym Śniegiem. W takim pięknym krajobrazie nie może rosnąć zwykła herbata. Darjeeling jest legendą.
Skład
Czarna herbata Darjeeling First flush Lucky Hill 100%Napar i smak herbaty
Dajemy wam coś świeżego i bardzo tradycyjnego. Mieszanka czarnych herbat z ogrodów Darjeeling zachwyci i przeciętnego konsumenta i specjalistę herbaty. Wyjątkowy smak aromatyczny z przyjemną goryczką i cierpkością, bez których by Darjeeling nie był czym jest. Napar ma wspaniały ciemno złoty kolor, zapach lekko kwaskawy.
Pochodzenie herbaty
Doskonała Darjeeling rośnie tylko wysoko w górach w północno-wschodniej części Indii. Centrum Darjeeling znajduje się na wysokości 1830 metrów, więc charakterystycznie niższe średnie roczne temperatury i częste deszcze. Jak daleko okiem widać, wszędzie są zielone wzgórza porośnięte krzewami chińskiej herbaty, w wybranych plantacjach skrzyżowane z odmianą assamica. Ze względu na klimat i wysokość nadmorską nie dają warunków do całorocznej wegetacji. Liście herbaty można zbierać głównie od kwietnia do października. DARJEELING FIRST FLUSH LUCKY HILL pochodzi z pierwszego zbioru, który odbywa się w połowie marca, po wiosennych deszczach. Dlatego, liście herbaty są jasne i mają tylko niewiele goryczki.
Zbiory herbaty
Choć herbaty Darjeeling są sprzedawane jako "czarne", prawie wszystkie są poddane utlenianiu do około 90 procent. Ich uprawa, zbiory i produkcja są pod ścisłym nadzorem, więc niektóre plantacje herbaty nie mogą swą herbatę, choć rośnie w Darjeeling, zaświadczyć certyfikatem prawdziwego Darjeelingu. Na przykład rośliny herbaty muszą rosnąc na wysokości co najmniej 914 metrów, co najmniej 40% stanowić powinna odmiana chinensis, średnia temperatura w zbiorach musí być w graniach 5 i 20 ° C.
Zalety herbaty
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zalać wrzącą wodą (100 °C) w stosunku 1 łyżeczka 150-200 ml.
- Do herbaty w czajniku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 2-3 minut (z przykryciem), a następnie odcedzić materiał.

























Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

Czajniczek z sitkiem 900 ml - motyw orientalny

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM 900 ml - kwiatovy motyw

Czajniczek z sitkiem 900 ml - motyw kwiatowy II.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - czarna herbata

DARJEELING FTGFOP 1ST FLUSH SIRUBARI TEESTA - czarna herbata
