

CHINA HAICHA - OOLONG
Czy wahacie się, czy lepsze herbaty pochodzą z Japonii czy Chin? Co powiecie na pyszny oolong, który łączy w sobie to, co najlepsze z obu supermocarstw herbacianych? Idealna równowaga smaku, bogaty aromat i piękno zwiniętych liści jest dokładnie tym, co stoi za ogromną popularnością tego napoju.
Skład
Oolong China Haicha 100%Napar i smak herbaty
Napar zielonego koloru z charakterystycznym miodowym odcieniem oczaruje Was długotrwałym, naturalnie słodkim smakiem z orzechowym zakończeniem.
Pochodzenie herbaty
Kraj wschodzącego słońca znalazł się w nieprzyjemnej sytuacji. Japońskie herbaty od dawna cieszą się dużą popularnością, ale ze względu na specyficzne potrzeby różnych rodzajów nie miały wystarczającej liczby odpowiednich lokalizacji, aby zaspokoić wysokie zapotrzebowanie. Dlatego japońscy mistrzowie herbaty zrobili niezwykły krok i połączyli siły z chińskimi producentami.
Rezultatem jest stosunkowo nowy oolong Haicha na rynku. Ukrywa tradycyjne japońskie metody produkcji z najlepszymi chińskimi gajami herbacianymi w regionie Zheijang. Środowisko tej dość górzystej prowincji zostało wybrane świadomie. Żyzna gleba z dużą ilością wilgoci jest odpowiedzialna za produkcję wysokiej jakości, jędrnych i intensywnych w smaku liści, które są idealne do stworzenia doskonale zbalansowanego oolonga.
W pełni rozwinięte liście są wybierane do produkcji tego rodzaju herbaty. Jednak w przeciwieństwie do zwykłej metody przetwarzania, Haicho oolong stosuje tradycyjną japońską metodę - gotowanie na parze - aby zatrzymać utlenianie. Fermentacja jest bardzo łagodna, co daje świeży zielony kolor. Potem następuje ręczne kształtowanie liści w małe faliste kule.
Dzięki wiosennym zbiorom herbata ma uroczy kwiatowy aromat. Dodanie typowej słodyczy i przyciągającego wzrok tańca płatków, które ponownie rozwijają się po nalaniu gorącej wody, to doświadczenie, które zawsze będzie Wam się podobać. Ponadto, Haicha oolong jest doskonały do przygotowania tradycyjnych rytuałów herbacianych pochodzących z Chin. Kung Fu Cha, jak się nazywa, dodaje uroku, którego nie zapomnicie.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Oolong zalać wodą w temperaturze 80-90 °C w stosunku od 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Okres ekstrakcji 5 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

OOLONG TIE KUAN YIN, ŻELAZNA BOGINI MIŁOSIERDZIA

MILK OOLONG
