

CHINA BLACK SENCHA BIO - czarna herbata
Gdy zielona Sencha ubierze sobie ciemną kurtkę, zamienia się nagle w damę z pikantnym błyskiem w oku. Jeśli nie umiesz sobie tego wyobrazić to zaparz sobie razem z nami herbatę China Black Sencha BIO. Otrzymacie świeży, lekko gorzki smak z prażoną nutą. Nietypową czarną herbatę spokojnie popijajcie kilka razy dziennie. Nie zawiera tyle kofeiny, jak jego koledzy. Ponadto jest organiczna.
Skład
CHINA BLACK SENCHA 100%Napar i smak herbaty
Z czarnej herbaty China Black Sencha przygotujecie bursztynowy napar o bardzo orzeźwiającym aromacie i smaku.Końcówka jest lekko pikantna, która ładnie podkreśla prażoną linię.
Pochodzenie herbaty

Wschodnie Chiny w prowincji Zhejiang słyną z ogrodów herbacianych. Są one rozłożone na wzgórzach, a na przestrzeni wieków dają pracę i przynoszą radość pokoleniom miejscowych rolników. Plantacje herbaty chińskiej (Camellia sinensis) zazwyczaj można znaleźć na wysokości 400-900 metrów. Dzięki wilgotnemu subtropikalnemu klimatowi bardzo dobrze prosperują. Krzewom z jajowatymi sztywnymi liśćmi bardzo odpowiadają lokalne gorące i deszczowe lata na przemian z krótkimi i słonecznymi zimami.
Jeśli chodzi o "miejsce urodzenia" możemy o herbacie China Black Sencha powiedzieć, że nie jest wyjątkowa. Ale kto otworzy torebkę to na pierwszy rzut oka rozpozna, że coś jest inaczej. Tak, ta herbata nie jest zielona, ale czarna.
W pełni fermentowana herbata nie jest bardzo popularna w Chinach. Tym bardziej zaskakujące jest to, że czarne herbaty z tego regionu smakują naprawdę wyjątkowo dobrze. Częściowo dlatego, że wyrosły w wyjątkowych warunkach, a częściowo dlatego, że zostały one zebrane i przetworzone wprost doskonale. Chińskie czarne herbaty (Hong Cha) nie należą do głównego artykułu eksportowego tego kraju, jak w przypadku herbat zielonych. Dlatego warto ich spróbować.
Czarna herbata China Black Sencha to, jak sama nazwa wskazuje jest wykonana z tradycyjnej zielonej Senchi. Jej naturalna fermentacja nie została zatrzymana przez parowanie i prażenie. Herbatę rolnicy pozostawili do fermentacji przez dłuższy czas. Gdy liście herbaty uzyskają właściwy kolor i smak to pozostawia się je do wyschnięcia. W tym przypadku na dużych patelniach. Dlatego herbata ma prażony posmak.
Tą herbatą można cieszyć się aż do późnego popołudnia. Zawiera mniej teiny niż jest to obecne w większości czarnych herbat. Zawiera naturalnie również antyoksydanty, witaminy i minerały. Ponadto, poprawia psychiczną i fizyczną świeżość.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wrzątkiem 1 łyżeczkę na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbirku dodać 1 łyżeczka więcej.
- Czas zaparzenia 2-3 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

RUKERI RWANDA OP BIO - czarna herbata

MOZAMBIK OP1 MONTE METILILE BIO - czarna herbata
