

CHINA BANCHA PREMIUM - zielona herbata
Wyobraź sobie dolinę. Dolinę z ogromnym jeziorem, na którym znajduje się tysiące wysp. Wszystko wokół zielonych wzgórz. Niektóre z nich to ogromne lasy, inne to plantacje herbaty. Teraz już wiesz, skąd przybył Bancha premium. Bardzo przyjemna, trawiasta, świeża i słodka herbata jest dobra na popijanie przez cały dzień. Zawiera niewielką ilość kofeiny. Dodatkowo znajdziesz w niej dziesiątki smaków i zapachów.
Skład
Zielona herbata Bancha China 100%Napar i smak herbaty
Chińska Bancha Premium ma jasnożółty kolor. Smak jest gładki, bardzo przyjemny i słodki na końcu. Cierpkość można opisać jako niskią lub średnią.
Herbatę tę można wykorzystać do przygotowania większej ilości naparów. Odkryj jej wszystkie niuanse smakowe.
Pochodzenie herbaty
Bancha to herbata tradycyjnie produkowana w Japonii. Jej chińska wersja, wykonana w oryginalnym japońskim stylu, zasługuje na równie dużą uwagę. Smak jest naprawdę na najwyższym poziomie, a dzięki niskiej zawartości kofeiny można ją popijać przez cały dzień. Chińska Bancha Premium pochodzi z prowincji Zhejiang. Obszar zajęty przez plantacje herbaty znajduje się na wschodnim wybrzeżu Chin. Większość pokryta jest wzgórzami, warunki klimatyczne odpowiadają strefom podzwrotnikowym, średnia roczna temperatura wynosi od 15 do 18 ° C. Prowincja Zhejiang jest jednym z największych chińskich producentów herbaty. Eksportuje głównie zieloną herbatę, w mniejszym stopniu czarną. Jeśli jesteś zainteresowany dokładniejszą lokalizacją plantacji, z których pochodzi ta herbata, pozwól nam dodać, że to obszar wokół Qiandao Hu. Lokalizacja połączona z rozległym, sztucznym jeziorem Qiandao jest ogromną atrakcją turystyczną. Obszar wodny powstał w 1959 r. w związku z budową elektrowni wodnej New Anjiang. Oprócz odwiedzania ponad tysiąca wysp i wysp, turyści chodzą na wycieczki również po okolicznych lasach lub zwiedzają plantacje herbaty. Zainteresowani mogą wziąć udział w prawdziwej ceremonii parzenia herbaty lub skosztować lokalnych pysznych herbat. Liście herbaty do produkcji Banchi są zbierane później. Używa się dolnych liści, na których słońce tak mocno nie pada. Po zbiorze liście one sterylizowane szybko i kilka razy pod rząd tak, aby zatrzymać naturalne utlenianie enzymów. Kolejno herbata jest zwijana, suszona, sortowana i owijana.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji wynosi od 2 do 3 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPAN BANCHA PREMIUM- zielona herbata

CHINA SENCHA - zielona herbata
