

CHINA BANCHA BIO - zielona herbata
Chiny i Japonia, dwa supermocarstwa produkcji herbaty, od setek lat dzielą podejścia do produkcji herbaty.. Chociaż ta zielona organiczna Bancha wykonana została w najludniejszym kraju na świecie, to proces technologiczny przetwarzania liści herbacianych odpowiada japońskim zwyczajom. Ma delikatny, słodki smak i przyjemnie niski poziom teiny. Można pić ją w ciągu dnia.
Skład
Zielona herbata China BANCHA ORGANIC 100%Napar i smak herbaty
Piękny żółty kolor naparu przyciąga do degustacji. Kto tak uczyni, rozkoszować się będzie bardzo przyjemnym świeżym, lekko słodkim i pysznym naturalnym smakiem. Jego miękkie odcienie z orzeźwiającą cierpkością pozostają w jamie ustnej aż do następnej filiżanki herbaty. Chińska bio Bancha została przyrównana do japońskiej Sencha. Spróbuj obie i sami ocenicie różnice.
Pochodzenie herbaty
Produkcja herbat metodami ekologicznymi rośnie na całym świecie. Ze względu na to rosnące zapotrzebowanie rośnie też liczba rolników. Mimo to, zielona herbata bio jakości dostępna jest na rynku w dużo mniejszej ilości niż zapotrzebowanie na nią. China Organic Bancha to dowód, że tryb uprawy roślin chińskiej herbaty Camellia sinensis bez nawozów i produktów do pielęgnacji to dobry kierunek. Poszukują jej miłośnicy herbat, dla których ważny jest zdrowy tryb życia, weganie i wegetarianie.
Zielona herbata Organic Bancha w Chinach jest uprawiana głównie w prowincjach Fujian, Zhejiang i Jiangxi. Do produkcji Bancha BIO są używane japońskie standardy. Oznacza to, że herbacianych liści po zwiędnięciu nie praży się w dużych garnkach w sposób zwyczajowo przyjęty w Chinach, ale są one intensywnie parzone gorącym powietrzem. W ten sposób można zachować naturalny aromat herbaty. Następnie liście są lekko zwijane. Rezultatem jest herbata z dużymi, lekko otwartymi liśćmi. Herbatę suszy się, sortuje w zależności od jakości i pakuje.
Ta herbata nie zawiera żadnych szkodliwych substancji, uprawiano ją bez pomocy nawozów i środków utwardzających.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji wynosi 3 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CHINA SENCHA - zielona herbata

JAPAN BIO SENCHA - zielona herbata
