

BURAK CZERWONY BIO (BETA VULGARIS VAR. VULGARIS) - proszek
Idealny sposób na czerpanie korzyści z buraków czerwonych (ćwikły) bez względu na porę roku i dostęp do produktu o światowej jakości. Czystą super żywność o jakości RAW możecie mieć pod ręką, kiedy tylko pojawi się na nią ochota. Buraki są słodkie, doskonale sprawdzają się w smoothie, dipach, zupach i sosach sałatkowych. Oprócz czerwonego koloru wzbogacają je o żelazo, potas, wapń, wiele przeciwutleniaczy i błonnik.
Skład
Burak 100%Napar i smak zioła
Proszek z buraka czerwonego przyciąga uwagę oczywiście swoim niesamowitym kolorem. Jest słodkawy i tylko delikatnie ziemisty. Daniom i napojom, do których jest dodawany nadaje naturalny posmak.
Pochodzenie zioła
Wszyscy znamy czerwone buraki. Bulwy wielkości pięści, uprawiane od czasów starożytnego Rzymu, są tradycyjnym elementem obecnego jadłospisu. Przynajmniej powinny być. Zawierają dużą ilość betaniny (TMG trimetyloglicyny), substancji pozytywnie wpływającej na stany zapalne, chorobę naczyniową, depresję i niektóre formy demencji. Oprócz tego, że regularne spożywanie czerwonych buraków przyczynia się do wzmacniania tętnic i naczyń włosowatych, to także wpływa na tworzenie krwinek czerwonych, dobry nastrój, prawidłowe trawienie, jakość skóry i włosów oraz detoksykację. Dodatkowo należy wspomnieć o obecności sodu, potasu, wapnia i magnezu w burakach, a także witaminy C i tych z grupy B. Eliksir radości i młodości macie w swoim zasięgu!
Burak czerwony (Beta vulgaris var. vulgaris) na początku zasłynął dzięki swoim liściom. W czasach prehistorycznych ludzie wykorzystywali tylko jego część nadziemną. Gruby korzeń, czyli bulwa, na początku był używany jako środek leczniczy. Dopiero w czasach Imperium Rzymskiego ćwikła została włączona do menu potraw. Szybko zdobyła znaczną popularność a jej uprawa rozprzestrzeniła się z terenów w położonych w okolicach Morza Śródziemnego do niemal całej Europy, Ameryki Północnej i niektórych krajów azjatyckich.
Jeżeli interesują Was bardziej szczegółowe informacje, dodajmy, że botanicy zaliczają buraki czerwone do rodziny szkarłatowatych (podobnie jak lebiodę, komosę i szpinak). Jest to dwuletnia roślina z grupy warzyw korzeniowych, jego bulwa ma czerwono-fioletowy kolor i zazwyczaj kulisty, ewentualnie podłużny kształt.
Buraki można uprawiać w wielu miejscach, ale nie zawsze w środowisku zagrożonym skażeniem lub w obecności zanieczyszczeń przemysłowych. Proszek z buraka czerwonego posiadający, a do tego w jakości RAW, zapewnia najwyższą jakość, dodatkowo może być przechowywany przez kilka tygodni bez wpływu na zawarte w nim substancje lub przydatność do spożycia. Proszek nie psuje się, gdy jest przechowywany w suchym miejscu, bez dostępu światła i powietrza. Po zebraniu, bulwy buraka są bardzo starannie sortowane, czyszczone, myte, suszone i na koniec drobno mielone. Proces produkcji podlega rygorystycznemu nadzorowi, dlatego w jego trakcie surowiec wstępny nie traci dobroczynnych dla zdrowia substancji.
Proszek z buraka czerwonego można dodawać do napojów, w tym do smoothie, a także do sałatek, dipów i sosów.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
Sposób przygotowania
1. Łyżeczkę (4 g) proszku z buraka czerwonego mieszamy z sokiem, jogurtem lub innym napojem. Można dodawać także do smoothie, dipów i sosów sałatkowych.
2. Można przyjmować 2 razy dziennie.




















Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 1363 kJ / 323 kcal |
Tłuszcze: | 1 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 59 g |
z tego cukry: | 42 g |
Białka: | 11 g |
Sól: | 0,3 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

TULSI (Święta Bazylia) - zioło

JAŚMIN KWIAT

NIEBIESKA HERBATA - zioło (Clitoria ternatea)
Przeglądaliście
