BIO GOLDEN YUNNAN SUPERIOR - czarna herbata
Naturalny z organicznym. Herbatę z alpejskiej prowincji Yunnan, można zaliczyć do hitów sezonu. Wychowywała się w miejscu, w którym urodziła się słynna herbata chińska, bez dostępu do nawozów sztucznych lub zanieczyszczonej wody. Wyjątkowa rzadkość, gładka jak aksamit!
Skład
Czarna herbata ORGANIC GOLDEN YUNNAN SUPERIOR 100%Napar i smak herbaty
Organiczny Golden Yunnan Superior charakteryzuje się ciemnym naparem i aromatycznym, pikantnym smakiem. W ten sposób odróżniany jest od pozostałych czarnych herbat. Mimo to herbata jest gładka i bardzo smaczna. Lubią go zarówno miłośnicy herbaty jak i degustatorzy światowych nowości.
Pochodzenie herbaty
Chińska prowincja Yunnan leży na granicy z Wietnamem. Łagodny klimat, wysokość 1500 metrów nad poziomem morza, indywidualna pielęgnacja ogrodu herbacianego, stwarza idealne warunki do powstania najlepszego rodzaju herbaty na świecie.
Golden Yunnan Superior jest tego dowodem. Drzewo herbaciane, z którego zostały wykonane liście, nie miał kontaktu z żadnym z przemysłowo produkowanym nawozem lub środkami ochronnymi. Dzięki temu liście herbaty nie zawierają metali ciężkich. Herbata jest całkowicie czysta, organiczna.
Organiczny Złoty Yunnan Superior zbierane są jesienią, gdyż liście herbaty mają wówczas największą moc. Są zrywane ręcznie i w dużych koszach transportowane do zakładu przetwórczego. Tutaj liście herbaty są rozłożone na stojakach i powoli więdną. Potem przychodzi seria zwijania, w którym uwalnia się sok komórkowy i następuje fermentacja. Naturalne reakcje chemiczne w warunkach wysokiej wilgotności i temperatury są ściśle monitorowane. Od tego zależy jaką jakość herbata ostatecznie osiągnie. Wreszcie herbatę się suszy, następuje sortowanie, pakowanie i transport.
Końcowy rezultat to herbata o pięknej strukturze - długie, ciemne poskręcane liście rozjaśnia żółty liść pąków. Złoty Yunnan znajdziemy również na rynku pod nazwą Dian Hong.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
100 °C | 3-5 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
-
Herbatę, zalać wrzącą wodą w pomiarze 1 łyżeczkę na 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji 3-5 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.
Potrzebujesz porady?
18. 4.