

BAI MU TAN - biała herbata
Biała Piwonia jest po prostu najlepsza. Wysokiej jakości sort białej herbaty z dużych liści koloru oliwki wnosi do naszego środowiska delikatną harmonię kwiatów. Bai Mu Tan jest klasyczną herbatą. Po prostu zachęca do picia, dostarcza przeciwutleniaczy i minerałów, poprawia odporność organizmu. Herbata Bai Mu Tan to dobroć z wyjątkowymi właściwościami.
Skład
Biała herbata BAI MU TAN 100%Napar i smak herbaty
Ta biała herbata daje piękny żółty napar o przyjemnym, łagodnym smaku. W jej smaku dominują kwiaty, nie jest gorzka. Wręcz przeciwnie - Bai Mu Tan pozostawia na języku łagodną słodycz i pyszne orzeźwienie.
Pochodzenie herbaty
Bai Mu Tan nie pochodzi z nieznanych ogrodów herbacianych. Produkowana jest z krzewów herbacianych chińskich (Camellia sinensis), które wyrosły w prowincji Fujian. Jej charakter kształtowany został przez wysokie góry, częste opady i szczególne warunki glebowe. To sprawia, że rośliny herbaty są pełne siły i pąki mają pożądaną delikatność, a także zdolność do pochłaniania zapachów z otoczenia. Białą herbatę (Pai Mu Tan Bai Mu Tan, biała piwonia, Bai Mudan) początkowo mógł degustować tylko chiński cesarz. Chodziło o tak bardzo rzadki rodzaj herbaty, że wszystkie zbiory trafiały prosto do dworu cesarskiego. Dziś jest popularną herbatą nie tylko w Chinach, ale również Ameryce i Europie, Jej produkcja wciąż jednak nie może zaspokoić popytu. Aby biała herbata była najwyższej jakości, musi zawierać dużą ilość pączków. Zbiera się je w ciągu kilku tygodni, po raz pierwszy w połowie marca. Na plantacje w terenie górzystym wyruszają dziewczęta i kobiety z wielkimi koszami na plecach. Do koszy skubią listeczki i puszyste pąki. Przekazują je do przetwarzania. Liście są pozostawione, by zwiędły a następnie się suszą. Temperatura powietrza powinna być stosunkowo niska, aby liście nie zostały uszkodzone. I dlatego ta część produkcji jest najdłuższa.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do zaparu w dzbanku, dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 2 - 3 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CHINA PAI MU TAN - biała herbata

Guangxi Białe Pióro - biała herbata
