

ASHWAGANDHA BIO - żeńszeń indyjski-proszek
Szczerze mówiąc - nie posmakuje Tobie ten sproszkowany proszek z korzenia ajurwedystycznych ziół. Jego entuzjastycznym konsumentem staniesz się, gdy poczujesz jego dobroczynny wpływ na swoje zdrowie. Ashwagandha przywraca siłę we wszystkich dziedzinach zdrowia, które można sobie wyobrazić.
Skład
Ashwagandha 100%Smak zioła
Ashwagandha ma lekki, kremowy kolor i zapach. Proszek smakuje mocno gorzko.
Pochodzenie
Proszek ten ma fantastyczne efekty prozdrowotne. W medycynie ajurwedyjskiej jej korzeń był używany od ponad 3000 lat.
Zimozielone zioło wieloletnie rośnie w tropikalnych i subtropikalnych regionach Afryki, Azji i Europy. Nie potrzebuje wymagających gleb, więc można je znaleźć rosnące dziko na drogach lub w krzewach. Dorasta do 2 metrów, ma owłosione i sztywne gałęzie oraz owalne liście. Ashwagandha kwitnie żółto-zielono, owocem jest pomarańczowa jagoda pokryta kielichem. Nasiona można znaleźć w środku.
Ale to nie owoce czy liście stoją za dużym zainteresowaniem ziołem Asvaganda. Centrum zainteresowania uzdrowicieli i miłośników zdrowego stylu życia jest jego niepozorny korzeń. Zazwyczaj jest zbierany w ciągu 180 dni od posadzenia, w Indiach zazwyczaj na początku stycznia. Korzenie muszą być oddzielone od rośliny i wysuszone. Poinformowano, że z 1 ha gruntu można uzyskać 350-400 kg suchego korzenia Asvaganda.
Obszarami uprawy Asvagandy są Madhya Pradesh, Gujarat, Haryana, Maharashtra, Pendżab i inne rejony. Na rynkach lokalnych można go spotkać pod wieloma nazwami, takimi jak Ajgandha, Amukkara, Trittavu, Ghoda, Tilli, Goda Akan, Asun, Penner czy Vajigandha. Nazywamy go też indyjskim żeń-szeniem lub zimową czereśnią.
Proszek z korzenia Asvaganda nie powinien być stosowany u kobiet w ciąży i karmiących piersią. Uważać na niego powinny też osoby z chorobami autoimmunologicznymi.
Wzór opakowania ziół
Mocne aluminiowe opakowanie z zamknięciem strunowym ZIP, które umożliwia wielokrotne otwierania i zamykanie. Najwyższej jakości opakowanie, które zachowuje charakter ziół. Zioła są w nim zawsze hermetycznie zamknięte, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami. Są one bardzo podatne na te trzy czynniki mające znaczący wpływ na ostateczną jakość samych ziół oraz przygotowanego z nich naparu.
Sposób przygotowania
Wymieszać małą łyżeczkę proszku w niewielkiej ilości wody, aby zrobić kaszkę.
Kaszkę można rozcieńczyć wodą lub sokiem.
Ashwagandha może być gotowana w mleku i aromatyzowana miodem.
Zalecane dawkowanie: 5 gramów proszku raz dziennie.

























Potrzebujesz porady?

7. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BUZDYGANEK LIŚCIE (Tribulus Terrestris) - zioło

BRAHMI - proszek
