

AJURWEDYJSKA MIESZANKA YOGI
Jednym słowem zrównoważona. Ajurwedyjskia herbata Yogi uspokoi roztańczony żołądek, złagodzi obolałą głowę, ociepli zamarznięte ręce. Przygotuj mieszankę na czysto lub dodaj do niej łyżeczkę dobrej jakościowo herbaty Assam. W pierwszym przypadku, otrzymasz niesamowity napój dla wieczornego relaksu, w drugim - potężnego sojusznika we wczesnym wstawaniu do pracy. Spróbuj obu. Mieszanina Yogi cię zabawi.
Skład
Cynamon, Kawałki imbiru, Goździk, Kardamon, Czarny pieprzNapar i smak herbaty
Słodki, ostry i ogrzewający - to smak mieszanki Yogi. Pachnie oczywiście przyprawami i po zaparzeniu ma bardzo jasny kolor.
Pochodzenie herbaty
Jeśli zastanawiasz się, gdzie poszczególne składniki ziołowe herbaty liściastej Yogi "urodziły", to czytaj dalej ...
Ceyloński cynamon pochodzi naturalnie ze Sri Lanki. Ponad 6 tysięcy lat znalazł zastosowanie w tradycyjnej medycynie ludowej jako część napojów i deserów. Cynamon zbierano dwa razy w roku, po ususzeniu zwija się go do kształtu rurki. Cynamon szczególnie doceniany jest przez ludzi cierpiących na infekcje, problemy trawienne, bóle stawów lub z wysokim poziomem cukru we krwi.
Imbir to roślina pochodząca z Chin i Indii. Używali go już, starożytni Grecy i Rzymianie do aromatyzowania potraw i jako środek polepszania kondycji psychicznej i fizycznej.
Równie interesującą częścią Yogi są goździki. Zbierany jest od ponad 2500 lat, ponieważ jest nie tylko doskonałą przyprawą, ale również skutecznym wojownikiem z bólem i mikroorganizmami.
Kardamon, czyli etiopski pieprz rośnie w Sri Lance, Chinach i na Sumatrze. Owoce tropikalnego krzewu Rzymianie używali jako imbir. Starkowany może być dodawany do ciast i herbat. Tradycyjna medycyna zaleca użycie kardamonu w celu wspierania układu nerwowego, układu pokarmowego i układu odpornościowego.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Sposób przygotowania
- Mieszaninę zalać wodą w stosunku 1 łyżeczka 150-200 ml wody.
- Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Zaparzać przez 1-2 minut, następnie przecedzić.
- Można dodać mleko i miód.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MASALA CHAI - czarna herbata

AJURWEDYJSKA MIESZANKA ZIÓŁ DO REGENERACJI

AJURWEDYJSKA MIESZANKA HARMONIA Z TULSI
Przeglądaliście
