

AJURWEDYJSKA MIESZANKA TULSI Z IMBIREM
Liście delikatnej Tulsi i silne kłącza imbiru - dwóch podstawowych składników mieszanki ajurwedyjskiej i będziesz się uśmiechać czyniąc reklamę zdrowego stylu życia. Zioło Tulsi pomaga radzić sobie ze stresem i niestrawnością, imbir należy do tradycyjnych uzdrowicieli, rozgrzewa ciało i łagodzi infekcje. Obydwaj są kumplami, których tak łatwo się nie pokona.
Skład
Zioło Tulsi 33%, Kawałki jabłka, Skórka pomarańcza 13%, Zielony rooibos, Kawałki imbiru 8%, Naturalny aromat, Różowy pieprz, Kardamon, CynamonNapar i smak herbaty
Napar jest jasnopomarańczowy, urzekająco pomarańczowy aromat. Egzotyczne owoce pojawiają się w smaku w towarzystwie cynamonu, imbiru, kardamonu i jabłek. Mieszankę Tulsi i imbiru można przygotować jako ice tea. Wystarczy wypełnić 2/3 wysokiej szklanki kostkami lodu i wlać gorącą herbatę.
Pochodzenie herbaty
Oprócz Rooibosu są wszystkie składniki kupione u certyfikowanego dostawcy w UE. Nie tylko, że zioła, owoce i przyprawy w herbacie są zawsze świeże i starannie przetworzone, ale zapewnia także ich skład chemiczny. Regularne badanie metali ciężkich i innych pozostałości nawozów lub oprysków są oczywiste. Aromat, który jest stosowany w celu zrównoważenia herbaty jest całkowicie naturalny. Nie zawiera szkodliwych syntetycznych nośników, więc nie zakwasza organizm, nie powoduje zgagi, nie drażni żołądka. Tulsi pochodzi z Indii. Jej nazwa botaniczna jest święta bazylia. Jest to wieloletnie zioło rośnie do jednego metra. Do zastosowań terapeutycznych używa się suszonych liści. Rooibos przywieźliśmy z Republiki Południowej Afryki, która jest domem Aspalathu prostego. Krzew z długimi gałęziami i iglastymi liśćmi jest nazywany czerwonokrzew. Delikatna herbata przygotowana jest z posiekanych gałązek i liści. W tej herbacie Rooibos jest obecny zielony, czyli nie był poddany fermentacji.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 3 - 5 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

3. 6.
28. 10.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II

Czajniczek z sitkiem - orientalne motywy II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

AJURWEDYJSKA HERBATA - GWIAZDA WIECZORNA

AJURWEDYJSKA MIESZANKA ZIÓŁ DO REGENERACJI
