AJURWEDYJSKA HERBATA - GWIAZDA WIECZORNA
Gwiazda Wieczorna to herbata harmonijna, pachnąca i kojąca. Wymyśliliśmy ją zgodnie z prawem Ajurweda, to znaczy w odniesieniu do zdrowia psychicznego i fizycznego. Obejmuje ona owoce, zioła i przyprawy najwyższej jakości. Przygotuj ją jako ciepłą herbatę i jako pyszne lody. W obu przypadkach zaimponuje cię smakiem mandarynki z delikatną nutką ziół.
Skład
Jabłko, , Imbir, Skórka pomarańcza 10%, Cynamon, Liście głogu, Dziurawiec, Kwiaty rumianku, Kwiat pomarańczy, Kwiat passiflory, Korzeń kozełka lekarskiego, Naturalny aromat, KardamonNapar i smak herbaty
Piękny, pełny jasnożółty kolor naparu ma zrównoważony smak. Początkowy smak świeżej mandarynki dopełniają jabłka, delikatny rumianek i szczypta kardamonu. Ogólne wrażenie jest przyjemnie ziołowe, słodkawe, naturalne. Ajurwedyjska herbata Gwiazda wieczorna doskonale nadaje się do przygotowywania herbaty mrożonej.
Pochodzenie herbaty
Wszystko, z czego herbatę wymyśliliśmy, kupiliśmy w UE. Ze sprawdzonymi dostawcami możemy zagwarantować, że żaden ze składników nie zawiera metali ciężkich i innych szkodliwych substancji, oraz w każdym przypadku pochodzą z kontrolowanego rolnictwa. Certyfikaty naszych dostawców i regularnie przeprowadzane analizy chemiczne gwarantują najwyższą jakość. Surowce w naszych herbatach zawsze są w 100% naturalne. Oprócz cynamonu, kardamonu i passiflory wszystkie części herbaty Gwiazda wieczorna pochodzą z UE.
Cynamon można znaleźć głównie w Sri Lance (Cejlon), ale również uprawiany w innych częściach tropików. Chodzi o korę wiecznie zielonego drzewa cynamonowego, która zbierana jest od dwóch do trzech lat po ich zasadzeniu. Jest on stosowany w żywności, farmacji, przemyśle perfumeryjnym, medycynie i kosmetyce.
Passiflora – męczennica pochodzi z Ameryki, Australii i Azji. Jest to piękna roślina wieloletnia. Jej aromatyczne owoce są szeroko stosowane w gastronomii i medycynie ludowej.
Kardamon pochodzi z Indii, ale również rośnie w Sri Lance, Tanzanii i Gwatemali. Maksymalnie cztery metry wysoka roślina ma płaskie liście, owocem są zielone kapsułki zawierające brązowo-czerwone nasiona. Są to rzadkie przyprawy i jedne z podstawowych składników kuchni indyjskiej.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
100 °C | 5 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 5 minutach (nakryty kubek) odcedź.