Potrzebujesz porady?
Zadaj Pytanie
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Efekty migdałów
Naturalne, obrane, prażone, solone, tłoczone jako mleko lub olej. Przetwarzanie migdałów jest niezliczone, z pewnością Wy sami przyszlibyście na wiele innych. I nic dziwnego, migdały to delikatna, chrupiąca sprawa.
Ale mogą znacznie więcej, osądźcie sami:
- są korzystne dla naszych kości,
- zmniejszyć poziom cholesterolu,
- stymulują funkcje mózgu,
- mają one znaczący wpływ w profilaktyce chorób układu krążenia,
- wzmacniają układ odpornościowy i działają przeciw zapaleniu,
- wyrównują ciśnienie krwi i poziom cukru we krwi,
- dostarczają energię,
- troszczą się o naszą skórę i włosy,
- są zalecane kobietom w ciąży w celu zmniejszenia ryzyka wad wrodzonych,
- są pomocne w redukcji masy ciała.
Chociaż migdały są powszechnie klasyfikowane jako orzechy, w rzeczywistości są to nasiona. Rosną na migdałowcu pospolitym. Ojczyzną dzikich drzew migdałowca była prawdopodobnie Afryka Północna i Bliski Wschód. Obecnie głównym producentem jest stan Kalifornia z USA. W Europie można znaleźć na przykład rozległe plantacje w Hiszpanii, które słyną z odmiany migdałowej o nazwie Marcona.
Nasiona są bardzo bogate w składniki odżywcze, więc garść migdał można uznać za idealną przekąskę, która zapewni organizmowi wiele korzyści zdrowotnych. Wielu osobą kojarzą się z dekoracją różnych deserów lub na przykład jako dodatek do kasz owsianych itp. Zaskakujące jest jednak, że posiekane migdały lub ich płatki można również znaleźć w mieszankach herbacianych i jest to bardzo dobre!
Obojętnie jaki wybierzecie sposób konsumpcji, zachowajcie złotą zasadę umiaru. Migdały zawierają dużą ilość tłuszczu, który w przesadnych dawkach nie wpływałby dobrze na Waszą figurę.
Produkty z ziołami - Migdały
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.