

Migdałowe Boże Narodzenie - herbata owocowa
Jeśli szukaliście herbaty, która przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom Świąt, ale także smakoszom o wysokich wymaganiach co do jakości i smaku, właśnie zakończyliście swoje poszukiwania. Przedstawiamy Migdałowe Święta Bożego Narodzenia. Zanurzcie się w bogatym aromacie, cieszcie się wspaniałym smakiem. Słodkie migdały, ciepły cynamon i lekka cytrusowa świeżość staną się czarującymi towarzyszami świątecznych chwil.
Skład
Kawałki jabłka, Melisa, Cynamon, Hibiskus, Skórka pomarańcza, Płatki migdałów, Rodzynki, Naturalny aromatNAPAR I SMAK HERBATY
Herbata owocowa Migdałowe Boże Narodzenie po zalaniu gorącą wodą ma piękny, ciemnoróżowy kolor. Aromat jest słodki, lekki, lekko cytrusowy. Smak można opisać jako migdałowo-marcepanowy, z nutą świeżych jabłek i pomarańczy.
POCHODZENIE HERBATY
Ponieważ najbardziej charakterystycznym smakiem tej owocowej herbaty jest smak migdałów, poświęćmy im poniższe wersy.
Migdał to rdzeń pestki owocu drzewa zwanego migdałowcem (Prunus dulcis). Pochodzi z ciepłych i chronionych obszarów USA, w szczególności Kalifornii, gdzie zbierana jest zdecydowana większość obecnej światowej produkcji. Azja Środkowa, Persja, Chiny, Azja Mniejsza lub Afryka Północna mogą być pierwotną ojczyzną migdałowca. Drzewo migdałowe jest spokrewnione z morelami i brzoskwiniami.
Migdały zawierają amigdalinę, która może być toksyczna, ale stężenie amigdaliny w hodowanych słodkich migdałach jest stosunkowo niskie. Migdały są bogate w białko, węglowodany, minerały i witaminy i są spożywane samodzielnie lub w potrawach. Są one również wykorzystywane do produkcji mleka migdałowego lub oleju migdałowego, który jest stosowany w przemyśle kosmetycznym.
Wśród niezwykle popularnych przysmaków, które można wytwarzać z migdałów, znajduje się marcepan - słodka masa wytwarzane ze zmielonych migdałów i cukru. Znany ze swojej gładkiej konsystencji i pysznego smaku, jest często używany do wyrobu dekoracji cukierniczych, cukierków i nadzień do czekoladek lub pralin.
Marcepan ma bogatą historię sięgającą średniowiecza. Początkowo produkowany w Persji, jego produkcja rozprzestrzeniła się później w Europie, zwłaszcza we Włoszech i Hiszpanii, dzięki średniowiecznym kupcom. To właśnie w średniowiecznej Europie ludzie uważali go za luksusowy przysmak. Do dziś marcepan jest popularny na całym świecie. Kojarzymy go z różnymi świętami kulturowymi i sezonowymi, takimi jak Boże Narodzenie i Wielkanoc.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
Herbatę owocową zalać wodą o temperaturze 100 ̊C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml
Aby przygotować herbatę w czajniczku, należy dodać 1 dodatkową łyżeczkę.
Czas parzenia wynosi 8-10 minut (filiżanka pod przykryciem), następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CIASTO ŚWIĄTECZNE - owocowa herbata

GWIAZDA BETLEJEMSKA - owocowa herbata
