Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Efekty lucumy
Imperium Inków zostało zniszczone, skarby skradzione przez zdobywców zniknęły, ale ich słynne złoto istnieje nadal. Tak też Inkowie nazywali roślinę lucuma, która po dziś dzień swoimi skutkami zachwyca caly świat .
Dajcie się zaskoczyć i Wy:
- jest to żywność o bardzo niskim indeksie glikemicznym, dlatego jest odpowiednia dla osób z cukrzycą,
- dzięki dużej ilości błonnika pomaga regulować procesy trawienne w organizmie, utrzymując uczucie sytości przez długi czas,
- jest bogatym źródłem witamin B (głównie B3) i C, przeciwutleniaczy, a także cynku, wapnia i żelaza,
- ma pozytywny wpływ na obniżenie ciśnienia krwi i na niektóre problemy sercowo-naczyniowe,
- pomaga leczyć rany i odświeża skórę,
- ułatwia regenerację mięśni, dzięki czemu doskonale nadaje się po większym wysiłku fizycznym,
- poprawia nastrój i dodaje energii.
Lucuma jest super produktem dzisiejszych czasów. To słodki, soczysty owoc o pięknym żółto-pomarańczowym kolorze z dużą pestką przypominającą kasztan. Młodemu drzewu trwa pięć lat, zanim wyrostną pierwsze owoce , ale potem jest pokrywane owocami do 500 sztuk na raz. Domem Lucumy jest Peru, Ekwador i Chile, gdzie oczywiście owoce dostaniemy świeże. W naszym otoczeniu najczęściej spotykamy tę roślinę w postaci suszonych kawałków lub proszku. Oba doskonale nadają się do kuchni, zarówno jako egzotyczne oświeżnie przekąsek, takich jak sosy i desery, jak i jako składnik mieszanek herbat lub smoothie.
Jej smak jest unikalną kombinacją odświeżającego mango i dojrzałej gruszki, w skrócie nie pozostaje nic innego jak polecić ją skosztować.