

LUCUMA BIO – proszek
Jest bezglutenowy, BIO, w dodatku smaczny i zdrowy. Sproszkowany Lucuma spożywają ludzie na całym świecie. Dlaczego? Nie tylko doda pysznego waniliowo-karmelowym smaku do napojów i deserów. Ma również doskonałą wartość odżywczą, korzystanie wpływa na stan skóry, odporność oraz łagodzi stany nerwowe. Lucuma, nazywany też Złotym Atramentem, zostanie na stałe w twojej diecie.
Skład
Lucuma 100%Napar i smak
Lucuma BIO to złoto- żółty proszek o przyjemnym, owocowym aromacie. Smak jest również słodki, karmelowo-waniliowy. Niektórzy znajdą w nim również orzechowy posmak.
Pochodzenie
Jeśli nigdy o tym nie słyszałeś, to przeczytaj co o nim piszemy. Lucuma będzie wkrótce wszędzie, gdzie spojrzysz, zwłaszcza jeśli dbasz o zdrową żywność w swojej diecie. Proszek ten o super wartości odżywczej i bardzo przyjemnym smaku staje się globalnym fenomenem.
Lucuma nazywana to owoc 20-metrowego drzewa Lucuma Pouteria. Pierwotnie rosło w andyjskich dolinach Peru, Ekwadoru i Chile. Mówi się, że owoce te były uwielbiane w czasach "przed Inkami". Drzewa o szarobrązowej korze i owłosionych, owalnych liściach wytwarzają sferyczne owoce o wielkości 8-10 cm. Pod ciemnozieloną skórą znajdziesz lekko włóknisty żółto-pomarańczowy miąższ otaczający kilka dużych brązowych nasion. Właśnie ze względu na strukturę, Lucuma jest również nazywany jajecznym owocem, ponieważ przypomina żółtko jaja.
Drzewa Lucuma rosną w Ameryce Południowej na wysokości 1000-2400 metrów. Z powodzeniem uprawiane są również na podzwrotnikowych pogórzach Kalifornii, Laotańskiej Republiki Ludowo-Demokratycznej i Wietnamu. Europejczycy Lucuma poznali w latach trzydziestych, kiedy napotkali go podczas swoich misji w peruwiańskim regionie Chinchasuyu.
Jedno drzewo może wydać do 500 owoców rocznie. Wciąż są niedojrzałe, następnie muszą dojrzeć i zostać przetworzone. Bardzo często z Lucuma produkuje się proszek. Służy do aromatyzowania lodów, koktajli, jogurtów. Nadaje się również do ciastek, puddingów lub płatków owsianych. Na przykład w Chile można spróbować deserów zwanych "merengue con salsa de lacúma".
Lucuma jest bardzo bogaty w beta-karoten, witaminę B3 i minerały takie jak wapń, cynk, żelazo. Zawiera również dużą ilość białka.
Wzór opakowania ziół
Mocne aluminiowe opakowanie z zamknięciem strunowym ZIP, które umożliwia wielokrotne otwierania i zamykanie. Najwyższej jakości opakowanie, które zachowuje charakter ziół. Zioła są w nim zawsze hermetycznie zamknięte, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami. Są one bardzo podatne na te trzy czynniki mające znaczący wpływ na ostateczną jakość samych ziół oraz przygotowanego z nich naparu.
Sposób przygotowania
1. 1 łyżka stołowa do herbaty, soku lub smoothie.
2. Spożywaj raz dziennie




















Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CAMU CAMU BIO - zioło

Grzyb REISHI BIO (Ganoderma Lucidum) - proszek
