Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Efekty guawy
Skosztujecie i na pewno polubicie jej zniewalający słodki smak. Tak, mówimy o tropikalnej guawie lub piaskowej śliwce. Nie będziecie mogli się już oprzeć smakołykom, które się z niej produkuje.
Ale guawa jest nie tylko popularna ze względu na smak:
- zawiera dużo przeciwutleniaczy,
- wzmacnia odporność i zwalcza przeziębienie,
- jest przydatna dla osób cierpiących na cukrzycę drugiego stopnia i wysokie ciśnienie krwi,
- wzmacnia funkcję tarczycy,
- reguluje trawienie i wydalanie,
- zaleca się jako prewencja różnych nowotworów,
- degraduje szkodliwe substancje,
- ma pozytywny wpływ na mózg i wzrok,
- pomaga w problemach jamy ustnej, w tym bólu zęba lub krwawienia dziąseł,
- odżywia i rozjaśnia skórę.
Guawa przyjechała do nas z Ameryki Środkowej. Meksykanie ją uwielbiają i wykorzystują prawie do wszystkiego - znajdziecie ja w dżemach, koktajlach, lodach, deserach itp. I nic dziwnego, jej smak jest naprawdę odurzający. Pomimo wspomnianej słodyczy, guawa nie jest bombą kaloryczną. Zawiera nawet więcej witaminy C niż niektóre cytrusy, na czele z pomarańczą lub cytryną.
Pod pojęciem guawy można sobie wyobrazić małe, zielone owoce o kształcie okrągłym lub gruszki. Ich miąższ może być zielony lub jasnoczerwony i zawiera dużą liczbę małych twardych nasion. Smak można przyrównać do kombinacji fig i gruszek.
Na naszym rynku można ją znależć w oprócz wyżej wymienionych gotowych produktach, również jako świeże owoce, ale w puszce lub kandyzowana jest również doskonała. Właśnie kandyzowana guawa jest bardzo popularna w różnych mieszankach herbacianych, gdzie łatwo możecie jej ulec.
Możecie cieszyć się nią bez ograniczeń.