Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Efekty banana
Jak go obrać? A raczej żółty lub nieco poczerniały? To chyba jedyne dwa pytania, które nasuwaja się, jeśli chodzi o jedzenie banana. Ponieważ jest korzystny dla naszego organizmu, warto go konsumować.
A będziecie i Wy, aż o nim przeczytacie więcej:
- wyrównuje ciśnienie krwi i zmniejsza ryzyko udaru,
- jest idealny do szybkiego podnoszenia energii,
- miłośnicy siłowni kochają go, ponieważ wspiera wzrost masy mięśniowej i wspomaga regenerację po ciężkim treningu,
- tłumi uczucie głodu i ochotę na słodycze,
- zapobiega niepożądanemu odkładaniu się cholesterolu i utrzymuje równowagę cukru we krwi,
- zapewnia odżywianie skórze i włosom,
- reguluje trawienie i eliminuje uczucie wzdęć, pomag przy zaparciach,
- wzmacnia dobry nastrój i ułatwia radzenie sobie ze stresem i lękiem,
- odtruwa organizm i zwiększa odporność,
- jest przydatny dla naszych kości i wzroku.
Banan jest owocem bananowca. W gruncie rzeczy jest to jagoda, chociaż wszyscy wyobrażają ją sobie inaczej. Jego pierwotną ojczyzną jest rzekomo Papua Nowa Gwinea, ale można go znaleźć także w innych częściach Azji Południowo-Wschodniej.
Generalnie rozwija się w regionach tropikalnych, z których większość obecnie produkowana jest przez takie kraje jak Ekwador, Kostaryka i Filipiny. Owoce, które są przeznaczone na dalszy rynek, są zbierane nawet niedojrzałe i dojrzewają dopiero po drodze.
Banan to idealna przekąska podczas podróży. Nie zastanawiacie się nad opakowaniem, czy jest umyty albo nie. Po prostu obierzecie go ze skórki i zjecie. Jest niezwykle popularny, na przykład w USA jest to najbardziej konsumowany owoc. Niektórzy tak bardzo lubią ten owoc, że jedzą również i skórkę. Bardzo dobry jest również w postaci suszonych plastrów, które przyjemnie chrupią. Możecie jeść go smaodzielnie lub w deserach, sałatkach albo w smoothie, a nawet w herbatach, to zależy tylko od Was.