

OSIEM FILARÓW ENERGII QI - herbata ziołowa
Przyjemny napój odświeży Was w każdej sytuacji. Z pewnością docenicie mieszankę ośmiu smakołyków, w tym wysokiej jakości herbat i tradycyjnych chińskich ziół, w chwilach relaksu i pełnej aktywności. Dzięki zbilansowanym proporcjom tego najlepszego dodada energii i jednocześnie pocieszy kubki smakowe. Pozostawia w ustach bardzo złożony, niezakłócony ślad ziołowy z delikatną nutą pieprzu.
Skład
Czerwona herbata Pu Erh, Herbata biała Pai Mu Tan, Oolong, Korzeń lukrecji, Goji, Kawałki imbiru, Liście ginko, Korzeń żeń-szeniaNapar i smak herbaty
Herbata ziołowa Osiem filarów energii qidaje ciemnobrązowy napar i słaby ziołowy zapach. Smak nie jest w żaden sposób „szorstki”, wręcz przeciwnie. Gładkość jest prawdopodobnie najlepszym słowem, jakiego możemy użyć do jej opisania. Kiedy będziecie uważni rozróżnicie tony dobrej jakości herbat i nutę ziół. Przy dodatkowej koncentracji odnajdziecie pieprz, imbir i słodką lukrecję.
Pochodzenie herbaty
Jeżeli zastanawiacie się, skąd wzięła się nazwa tej herbaty, to wiedzcie, że skoczyliśmy po nią bezpośrednio do Chin, miejsca pochodzenia użytych surowców. Termin qi był używany w starożytnych Chinach. We wszystkich formach. Z tą energią pracuje zarówno medycyna chińska, jak i ajurweda czy praktyka qigong zajmująca się kultywacją ludzkiego ciała.
Bycie, złożone z yin i yang, obejmuje równowagę. Stworzyliśmy go, mieszając trzy herbaty i pięć ziół. Może i w nich odnajdziecie harmonię na co dzień.
Jedną z cenionych herbat jest Pu Erh, która charakteryzuje się pewną ziemistością w smaku. Jest przodkiem herbat, do jej produkcji stosuje się fermentację, dzięki której dojrzewa do najwyższej jakości. W przypadku Pu Erha im są starsze, tym smaczniejsze.
Pai Mu Tan to biała herbata, bardzo lekka, słodka i rzadka. Wcześniej mogli sobie na nią pozwolić tylko członkowie dworu cesarskiego, dziś na szczęście wystarczy to wszystkim koneserom herbaty.
Półfermentowana, czyli czerwona herbata o zapierającym dech w piersiach aromacie to oolong. Ma gładki, ziemisty smak, a dzięki niskiej zawartości teiny można go pić przez cały dzień.
Z pewnością znacie smak lukrecji z wyrobów cukierniczych. Korzeń zioła leczniczego jest słodki, nawet do tego stopnia, że można go stosować jako substytut cukru.
Malutki czerwony goji, owoc krzewu agrestu chińskiego, jest przyjemnie słodko-kwaśny. Eksperci zaliczają je do tak zwanych superfoods.
Nazywamy kłączem imbiru byliny o tej samej nazwie. Smakuje cytrusowo-korzennie i jest stosowany w medycynie ludowej.
Żeń-szeń jest od kilku tysięcy lat jednym z najsłynniejszych ziół leczniczych na świecie. Smakuje słodko-gorzko.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Herbatę ziołową zalać wodą o temperaturze 80-90 ° C w stosunku 1 łyżeczka na 150-250 ml wody.
2. Do przygotowania herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
3. Pozostawić do zaparzenia na 3-5 minut a nastepnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

TULSI (Święta Bazylia) - zioło

CHAGA (BŁYSKOPOREK PODKOROWY) BIO grzyb (Inonotus obliquus) proszek
