

OOLONG FORMOSA FANCY
Jedna z najrzadszych i najdroższych herbat w całej okazałości! Gdy w 1590 roku odkryto piękną wyspę Tajwan, żeglarze zawołali: Formosa! Dziewięćdziesiąt mil od wybrzeży Chin zobaczyli zieloną oazę zawiniętą w mgle. Entuzjazm z tego przepięknego widoku za pośrednictwem wyjątkowych herbat udostępniony jest ludziom na całym świecie. Tajwan Oolong są Formosa.
Skład
FORMOSA OOLONG FANCY 100%Napar i smak herbaty
Najwyższej jakości herbata Oolong to gwarancja wspaniałego doświadczenia smaku. Poznasz w nim niesamowitą słodycz, mocne i lekkie tony orzechowe i pikantny posmak. Ta wyjątkowa i prowokująca herbata jest idealnym rozwiązaniem dla wielu naparów. Jej złoty kolor i klarowność cię zaczarują.
Częściowo fermentowana herbata dobrze nadaje się do wytwarzania mrożonej herbaty. Są orzeźwiające, a z dodatkowymi kostkami lodu pomnożą swoje efekty.
Pochodzenie herbaty
Oznaczenie Formosa wskazuje, że jest to wysokiej jakości herbata z „pięknej wyspy”. Częściowo fermentowany tajwański Oolong jest naprawdę jednym z najlepszych w swojej kategorii. Do kraju chińskie rośliny herbaty (Camellia sinensis) zostały sprowadzone z Chin. Najstarsze plantacje herbaty w Tajwanie pochodzą z 19. wieku. Dziś wyspa jest siódmym największym producentem herbaty na świecie z produkcją 20.000 ton rocznie. Jej specjalnością jest pyszna częściowo fermentowana lub niebiesko-zielona herbata Oolong.
W regionie Nantou, który rozciąga się na górzystym terenie, uprawiane są dwa unikalne Oolong - Fancy w najlepszym wydaniu. Oba są dziełem wielu lat krzyżowania krzewów herbacianych przez trzy pokolenia miejscowych rolników. Rezultat to prawdziwy smakołyk. Zmieniamy szerszą gamę smaków w stosunkowo orzechową i delikatną słodycz. Tą bardzo lekką herbatę można pić o każdej porze w ciągu dnia.
Liście herbaty do produkcji Formosa Oolong Fancy zbierane są do sześciu razy w roku. Muszą być przetwarzane natychmiast po zbiorze. Po transporcie pozostają do więdnięcia w dużym pomieszczeniu o temperaturze 25-28 ° C. Liście wypuszczają trochę wody i zmienia się ich zapach. Po wstępnym związaniu są one mechanicznie potrząsane, łamiąc w ten sposób strukturę komórkową i rozpoczyna się proces fermentacji. Zwykle trwa on około 3 godzin, a gdy osiągnie siężądany stopień, enzymy są zniszczone są przez wysokie temperatury. Tajwańskie Oolong ogrzewa się w dużej patelni. Herbata jest następnie zwijana, suszona i kształtowana.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 80-90 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji trwa 5 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

OOLONG TIE KUAN YIN, ŻELAZNA BOGINI MIŁOSIERDZIA

FORMOSA OOLONG SUPERIOR
