

OGRÓD MORINGA – ziołowa herbata
Z naszymi herbatami można odkryć nowe smaki i nowe słowa. Ta herbata jest na przykład pysznościowa. Soczyście słodka i delikatnie ziołowa. Oczaruje zabieganą menedżerkę, jak i aktywnego sportowca. Sprawi radość mały uczniom i wiekowym dziadkom. To wszystko dzięki liściom moringi – indyjskiego Drzewa życia, które leczy i odstrasza choroby. Warto poznać jego dobroczynne oddziaływanie!
Skład
Liście Moringa 28%, Kandyzowana papaja 20%, Skórka pomarańcza 15%, Cytrynowa trawa, Liście truskawki, Werbena, Kawałki pomarańczy, Naturalny aromat, SłonecznikNapar i smak herbaty
„Ogród moringi“ ma jasnożółty napar z wyważonym aromatem. W smaku zaznacza się obecność kawałków pomarańczy, trawy cytrynowej i papai. Nie ma w niej żadnej cierpkości i posmaku pieprzu. Ta herbata będzie smakować nawet dzieciom.
Pochodzenie herbaty
Moringa olejodajna jest drzewem rosnącym zazwyczaj u podnóża Himalajów, jednak został także udomowiony w Indiach, Arabii, Afryce i na Madagaskarze. Osiąga maksymalną wysokość 12 metrów, a rośnie bardzo szybko – do 3 metrów rocznie. Jego liście są ważnym składnikiem pożywienia mieszkańców Indii i Afryki. Miewają długość do 60 centymetrów i mają od 8 do 12 części.
Ich kształt jest owalny lub podłużny. Konsumowane są na surowo, w wersji suszonej lub jako część gotowanych potraw. Z jednego hektara plantacji drzew moringa można rocznie zebrać aż 27 ton świeżych liści. Oprócz nich , wykorzystuje się również zielone, jeszcze niedojrzałe strąki. Są one albo konserwowane albo gotowane, za to nasiona się praży – smakują potem jak orzechy.
Kwiaty moringi znajdują zastosowanie w wielu potrawach, korzenie mogą zostać wykorzystane jako substytut chrzanu (mają palący smak). Kora drzewa jest przetwarzana do produkcji mat i lin. Gałązkami żywią się wielbłądy.
Tę herbatę dopełniliśmy kilkoma kroplami naturalnego aromatu. W odróżnieniu od syntetycznych odpowiedników, naturalny aromat nie powoduje zgagi, nie podrażnia żołądka ani nie zakwasza organizmu.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą o temperaturze 80 °C, w proporcji 1 łyżeczka herbaty na 120-200 ml wody.
- W przypadku przygotowywania herbaty w dzbanku, należy dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas zaparzania 3-5 minut (przykryta filiżanka), następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 10 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.5 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.6 g |
z tego cukry: | 0.6 g |
Białka: | 0.5 g |
Sól: | 0.01 g |
3. 3.
12. 6.
7. 8.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

SITKO SZCZYPCE MAŁE 45 mm

NIERDZEWNE SITKO NA HERBATĘ

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

NA PRZEZIĘBIENIE - ziołowa herbata

MIESZANKA ZIOŁOWA ZŁOTA MORINGA (NATURALNA)
