

Magia chwili - herbata owocowa
Zatrzymajcie się. Ta chwila jest wasza. Magia chwili może równie dobrze smakować jak jabłka i cynamon. Może przypomni Wam strudel babci, albo przywoła wspomnienia najlepszych świąt w historii. Pachnie jak wanilia, z nutą migdałów lub rodzynek. To magia, która zatrzyma Was na chwilę w codziennym zgiełku. By wziąć spokojny oddech i chociaż wewnętrznie się uśmiechnąć.
Skład
Kawałki jabłka, Rodzynki, Naturalny aromat, Prażony korzeń cykorii, Cynamon, Migdały, Kawałki waniliiNapar i smak herbaty
Herbata owocowa Magia chwili nadaje naparowi jasnożółty, jasny kolor. Cynamon, jabłka i migdały to najbardziej wyraziste składniki jej aromatu i dokładnie tego samego można spodziewać się w smaku. Herbata ta nadaje się do całodziennego popijania, dzięki przyprawom przyjemnie rozgrzewa.
Pochodzenie herbaty
Składniki mieszanki owocowej Magia chwili są pozyskiwane od europejskich dostawców, których produkty spełniają najsurowsze normy i przepisy. I to nie tylko ze względu na jakość składników, ale także na ich przechowywanie i transport. Z taką samą starannością dobraliśmy naturalne aromaty, które harmonizują całą kompozycję i gwarantują, że herbata zachowa swój aromat i smak przez naprawdę długi czas. W przeciwieństwie do aromatów syntetycznych, aromaty naturalne są bezpieczne dla zdrowia i wykonane z substancji pochodzenia naturalnego. Nie powoduje zgagi ani innych dolegliwości.
Skoro jabłka i cynamon są głównymi składnikami herbaty Magia Chwili, to powiedzmy o nich nieco więcej.
Oczywiście spożywanie owoców jabłek niesie ze sobą istotne korzyści. Jabłka są doskonałym źródłem witaminy C, witaminy A i witaminy E oraz błonnika, z drugiej strony mają bardzo mało sodu, tłuszczu i cholesterolu. Według naukowców, średniej wielkości jabłko zawiera 100 kalorii, 25 gramów węglowodanów, 4 gramy błonnika, 15 gramów cukru i mnóstwo potężnych przeciwutleniaczy.
Jabłka towarzyszą ludzkości od tysięcy lat. Są one symbolem królów, piękna, ale i sporów. Podobno jabłka pochodzą z Kazachstanu, bo nazwa jego stolicy - Ałma Ata - oznacza "pełen jabłek". Eksperci twierdzą, że ludzie zbierają jabłka od 750 000 lat temu, a 8 000 lat temu zaczęli je uprawiać. Co ciekawe, już 1300 r. p.n.e. Egipcjanie sadzili jabłonie wzdłuż delty Nilu, a starożytni Grecy opanowali techniki szczepienia. Jabłonie i ich owoce są po prostu fascynujące. Nic dziwnego, że światowa produkcja jabłek wciąż rośnie - w 2018 roku wyniosła 86 mln ton.
Na świecie co roku zbiera się znacznie mniej cynamonu. Jest to około 220 000 ton. Nie oznacza to jednak, że zapotrzebowanie na cynamon jest niewielkie. Wręcz przeciwnie. Jedna z najstarszych przypraw pochodzących z cynamonowca cejlońskiego, jest popularna nie tylko jako przysmak, ale także jako źródło cennych substancji. Cynamon zawiera aromatyczny olejek eteryczny, który decyduje o jego smaku i zapachu, a także aldehyd cynamonowy. Ponadto posiada silne antyoksydanty, a także wapń, potas i witaminę A.
W naszej szerokości geograficznej cynamon kojarzy nam się głównie z porą zimową ze względu na jego zdolność do rozgrzewania. W krajach Orientu natomiast spożywa się go niezależnie od pogody. Popularny gorący napój sahlep jest pity nawet w największe upały.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Herbata owocowa zalać wodą o temperaturze 100 ̊C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
2. Aby zaparzyć herbatę w czajniczku, dodać 1 dodatkową łyżeczkę.
3. Czas naparu to 8-10 minut (filiżanka przykryta), następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

DZIECIĘCE MARZENIE NATURALNA - owocowa herbata

UNIKALNE MANGO - owocowa herbata
