

LEKKA ZACHĘTA - ziołowa mieszanka
Jako lekki powiew wiatru, jako malutka fala, miękka jako mech. Dodać energię nie każdy potrafi. Spróbuj herbatę Lekka zachęta. Zmieszaliśmy razem Mate i Pu Erh, które zawierają teinę, warzywa i zioła, które zawierają wszystko. Witaminy, przeciwutleniacze, minerały ... zapach i smak. Stworzyliśmy piękny, słodko-kwaśny skład herbaty ziołowej, która pieści i zachęca.
Skład
Yerba Mate, Czerwona herbata Pu Erh, Pokrzywa, Kawałki marchwi, Aloe Vera, Burak, Aromat, Kwiaty malwy, SłonecznikNapar i smak herbaty
Mieszanka ziołowa daje po zalaniu gorącą wodą napar koloru czerwonego. Smakuje jak połączenie słodkich i kwaśnych owoców tropikalnych (słodkość przeważa).
Pochodzenie herbaty
Zielona Yerba Mate jest gwarancją na pobudzenie i odprężenie. Pokrzywa ma zdolności oczyszczające a aloes – uzdrawiające. Wszystkie składniki sypanej herbaty Lekka zachęta działają pozytywnie na ciało i umysł.
Yerba Mate jest szczególnie popularna w Ameryce Południowej. Dla miejscowych Indian to napój przyjaźni z wieloma korzyściami dla zdrowia. Wykonana jest z liści i gałązek ostrokrzewu paragwajskiego, wiecznie zielonego drzewa rosnącego na brzegach potoków i rzek tropikalnych. Rozciągał się do Brazylii, Argentyny, Paragwaju i Urugwaju. Ostrokrzewy, są teraz uprawiane w Afryce i na Hawajach. Liście i gałęzie są cięte, pakowane do worków i pozostawione do fermentacji. Kiedy pracownicy uznają, że proces ten jest wystarczający, cały zbiór szybko zagrzewają gorącym powietrzem. Następnym krokiem w produkcji Yerba Mate to jest suszenie, cięcie na mniejsze kawałki, sortowanie i pakowanie.
Pokrzywę, w przeciwieństwie do yerba mate można w naszych szerokościach geograficznych zwykle spotkać. Zielarze o niej mówią jako o królowej, ponieważ jej zastosowanie jest bardzo szerokie. Pokrzywy rosną na półkuli północnej, ale teraz także w Ameryce Południowej. Występują na brzegach łąk i pól. Zbierane są liście, które potrzebują czas do powolnego wyschnięcia.
Aloes jest soczystą rośliną używaną przez dosłownie tysiące lat. Została opisana po raz pierwszy przez Carla Linne, w 1753 roku. Występuje w suchych i ciepłych rejonach Morza Śródziemnego, południowych Chinach, Indiach, Afryce i Ameryce Południowej. Początkowo rosły tylko w dorzeczu Nilu. Aloes ma niebywale znaczenie historyczne (jako roślina lecznicza była malowana na kamiennych ścianach w Egipcie w Dolinie Królów). Ze względu na zawartość lateksu, wielu witamin, niezbędnych aminokwasów, minerałów i przeciwutleniaczy, jest wykorzystywana w tradycyjnej medycynie w Chinach, Indiach, Arabii, i w nowoczesnych gałęziach przemysłu farmaceutycznego i kosmetycznego.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Zioła zalać wodą 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
2. Do herbaty w imbirku dodać 1 łyżeczkę więcej.
3. Czas zaparzenia jest 6-10 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.




















Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

SMOCZA HERBATA - mieszanka

MIESZANKA ZIOŁOWA SENNA GŁOWA – ziołowa herbata
