Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO - herbata zielona

Kod: 1787

Może znacie ją jako "dziką gęś" lub „herbatę z gałązek”. Kukicha jest naprawdę wyjątkowa, zarówno ze względu na swój niezwykły wygląd, jak i ekskluzywny smak. Kawałki łodyg i gałązek organicznie uprawianej, cieniowanej senchi zachwycą Was w filiżance subtelnym trawiastym aromatem i słodkim smakiem. Możecie rozpoznać w niej bajeczne umami. Ponadto kukicha zawiera bardzo mało teiny, dzięki czemu można się nią cieszyć przez cały dzień.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Japonia
Region
Region:
Kagoshima
Smak
Smak:
Świeży, Umami
Dla dzieci
Dla dzieci:
od 4 lat
Zbiór
Zbiór:
Ostatni zbiór
Wysokość n.p.m.
Wysokość n.p.m.:
500m
BIO
BIO:
Tak

Skład

Zielona herbata Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO 100%

Napar i smak herbaty 

Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO nadaje naparowi kolor żółty do żółto-pomarańczowego, aromat jest lekki, jakby kwiatowo słodki. W smaku dominuje umami, czyli przyjemna delikatność i pyszność. Ogólnie herbata jest bardzo przyjemna, każdy łyk sprawia, że chce się ją skosztować jeszcze raz.

Pochodzenie herbaty 

O regionie Kagoshima mówi się, że jest południową bramą Japonii. Bryza znad oceanu zapewnia mu klimat subtropikalny, pogoda jest łagodna przez cały rok, a warstwa popiołu wulkanicznego pokrywa znaczną jego część ze względu na aktywność wulkaniczną. Nazywają go Shirasu. Dlaczego mówimy o tym w związku z herbatą? Ponieważ ten sam popiół jest bogaty w minerały, które tak bardzo kochają rośliny herbaciane. Jak również liczne opady deszczu i mgły, które obficie pojawiają się na plantacjach Kagoshimy.

Pierwsze drzewka herbaciane w Kagoshimie rosły podobno już 700 lat p.n.e., ale większą uwagę zyskały na początku XVII wieku, kiedy rolnicy celowo sadzili je na plantacjach. Wprawdzie zwiększyło to produkcję herbaty, ale jej jakość nie była dobra. Zmiana nastąpiła pod koniec XIX wieku. W słynnych regionach herbacianych Makinohara i Shizuoka rolnicy założyli pierwsze stowarzyszenia producentów herbaty i stopniowo uczyli się doskonalić techniki uprawy i przetwarzania. W połowie XX wieku wrócili do Kagoshimy, wprowadzili nową odmianę krzewu herbacianego Yabukita (opracowaną w Shizuoka) i jakość ich produkcji zaczęła gwałtownie rosnąć.

Dowodem jest Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO. To w zasadzie łodygi i gałązki organicznie uprawianych senchi, które przed zbiorem dodatkowo zacieniano. Dzięki temu w jej liściach została zachowana maksymalna ilość L-teaniny oraz innych substancji odpowiedzialnych za wyjątkową słodycz powstałego napoju. Aby jeszcze bardziej pogłębić smak kukichy, rolnicy przetwarzali ją w wysokiej temperaturze. Aromat jest absolutnie bajeczny, a smak umami nie do przeoczenia.

Jeśli uważasz, że kukicha została stworzona celowo, to jesteś w błędzie. Jak wiele dobrych rzeczy, ta herbata pojawiła się na świecie przez przypadek. Z suszonych gałązek i łodyg biedni chłopi z konieczności robili herbatę. Byli jednak bardzo zaskoczeni tym, jak fantastycznie smakuje i tak sława kukichy rozeszła się na cały świat. O pełnej historii herbaty kukicha, w tym o jej korzyściach zdrowotnych, opowiada artykuł - Kukicha - dzika gęś z Japonii.

Efekty herbaty

Zielona herbata
Efekty zielonej herbaty

Wzór opakowania herbaty

Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.

Przygotowanie herbaty

Temperatura 80 °C Czas przygotowania 1-1,5 minuty Množství 5g na 250 ml
Smak i nuty:
Intensywność
Gorycz
Ilość teiny
Jakość
Kilkakrotne zalewanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manutea.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm| Zniżka za zapisanie się do ManuTips »