

JAPAN KUKICHA BIO
Mówią „zobacz Neapol i umrzyj”. Ale my ośmielamy się powiedzieć „zobaczyć japoński Neapol i napić się herbaty”. Dokładnie tak nazywa się raj japońskich miłośników zielonej herbaty, prefektura Kagoshima. Tutejsza kukicha jest dobrze znana, ale jeśli dodatkowo pochodzi z ekologicznych plantacji małych plantatorów, oczekujcie wtedy prawdziwego rarytasu wśród herbat pełnych doskonałego smaku.
Skład
Zielona herbata Japan Kukicha BIO 100%Napar i smak herbaty
Typowy świeży zielonkawożółty kolor naparu idzie w parze z delikatnym ziołowym i słodkim smakiem z lekko pikantnym zakończeniem.
Pochodzenie herbaty
Japoński region Kagoshima, położony na wyspie Kiusiu, ze względu na ciepły klimat ma idealne warunki do uprawy herbaty. Ponadto wciąż aktywny wulkan Sakurajima, który wychodzi na lokalne gaje herbaciane, dostarcza glebie wystarczającą ilość składników odżywczych, dzięki czemu liście herbaty są bogatsze w smaku.
I nie tylko liście. Wiadomo, że herbata Kukicha zawiera „tylko” łodygi, pędy, żyłkiy i gałązki, które na pierwszy rzut oka mogą nie wyglądać kusząco, ale powstały napar zaskoczy Was delikatnym smakiem ze względu na wysoką zawartość L-teaniny. Można je znaleźć w takiej obfitości tylko w tych częściach roślin, ponieważ liście tracą je podczas fotosyntezy.
W Kioto jest nazywana „dziką gęsią” poprzez migrację ptaków spoczywających na gałęziach drzew, gdzie indziej w Japonii nazywają ją herbatą gałązkową. Najwyższej jakości Kukicha pochodzi z tych samych roślin herbacianych, które uprawia się do produkcji gyokur, ale tuż za nimi znajdują się secha i matcha.
Jak zwykle w krainie wschodzącego słońca, zielona herbata również ulega procesowi zacienienia. Specjalne sieci zapewniają, że tylko 50% promieni słonecznych dociera do rośliny herbaty, to ma wywołać środowisko, w którym rosną dzikie odmiany tych drzew.
Drobni hodowcy w prefekturze Kagoshima w pełni korzystają z możliwości, jakie oferuje im natura. Dlatego stawiają na ekologiczny sposób uprawy, dużą ilość pracy ręcznej przy zbieraniu i przetwarzaniu herbaty oraz wieloletnie doświadczenie, które było przekazywane z pokolenia na pokolenie. W Japan Kukicha bio ponadto stanowią znaczną część żyłkiy liściaste, co nie tylko sprawia, że ta herbata jest rzadkością, ale znacząco wpływa na ogólny jej smak. Bio Kukicha, pomimo różnic, zachowuje niski opoziom teiny, więc można pić ją w dowolnym momencie bez obawy o nieprzespane noce. Dzięki świeżemu słodkiemu smakowi z lekką pikantnością możecie cieszyć się nią w wersji na ciepło oraz w wersji mrożonej i trudno powiedzieć, co która jest lepsza.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Pierwszy napar - Kukichę zalać wodą o temperaturze 90 ° C w proporcji 3 g na 115 ml wody. Pozostawić do zaparzenia na 1 minutę (przykryta filiżanka), a następnie przecedzić.
- Drugi napar - temperatura wody 95 ° C, czas zaparzania 1 minuta.
- Trzeci napar - temperatura wody 95 ° C, czas zaparzania 2 minuty.

























Potrzebujesz porady?

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPAN BANCHA PREMIUM- zielona herbata

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zielona herbata
