

INDIAŃSKIE ZŁOTO - owocowa herbata
Ananas i kakao dali nam Indianie. Przynajmniej dotyczy to ich nazw. My zaś zmiksowaliśmy im herbatę pełną egzotycznych owoców. Przypomina ciepły klimat, wysokie wzgórza i radość z życia. Herbata Indiańskie złoto smakuje wspaniale na ciepło i mrożona.
Skład
Kawałki jabłka, Papaja, Kawałki ananasu, Żurawina, Kawałki gruszki, Suszone banany, Kawałki mango, Naturalny aromat, Granulki passifloryNapar i smak herbaty
Herbatę sypaną Indiańskie złoto łatwo zidentyfikujecie przez wspaniały słodki ananasowo-gruszkowy aromat. Napar jest jasnożółtego koloru i smakuje bananowo, mangowo i ananasowo. Herbata ta wspaniale zimą grzeje, latem chłodzi.
Pochodzenie herbaty
Indiańskie złoto przygotowaliśmy z surowców, które zamawiamy u dostawców europejskich. Zaletą takiego postępowania są potwierdzone certyfikaty na wszystkie owoce, przyprawy i orzechy. Możemy być pewni tak samo i wy, że herbaty nie zawierają metali ciężkich i innych substancji szkodliwych. Owoce były również przetwarzane bardzo ostrożnie - duże pocięte kawałki są konserwowane liofilizacją, czyli suszone mrozem. Efektem wymagającego procesu technologicznego są naprawdę chrupiące, aromatyczne i bardzo smaczne owoce, które po zalaniu gorącą wodą wygląda jak świeże.
Spójrzmy na pochodzenie najbardziej egzotycznych składników. Taki melonowiec właściwy nazywany potocznie papaja to owoc olbrzymiego zioła Ameryki Środkowej, którego starożytni mieszkańcy bardzo lubili. I nie tylko owoc - z jej liści marynowali mięso, które dzięki temu było bardziej kruche. Owalne owoce mają słodki i soczysty miąższ, wewnątrz owocu jest duża ilość szaro-czarnych nasion. Są one spożywane w postaci surowej lub w dżemach i napojach. Papaja zawiera enzymy, które wspomagają trawienie, a także pomaga łagodzić stany zapalne.
Ameryka jest także domem dla ananasa. Południowoamerykańscy Indianie dali owocom nawet nazwę - Anana. Typowe owoce z przenikającym smakiem i przyjemnym aromatem są spożywane bezpośrednio lub jako kompot czy napój. Ananas jest wyjątkowo bogaty w enzym bromelia, które przyczyniają się do prawidłowego trawienia. Naukowcy zidentyfikowali w ananasie witaminy A, B1 i B2 i C, a także wapń, fosfor, żelazo i potas.
Mango pochodzi z Azji i jest doskonałym źródłem witaminy A, C i beta-karoten. Owalne owoce z zieloną lub czerwoną skórką są cudownie pachnące. Słodki miąższ pasuje do sałatek i ryb, serów i wędlin. Jeśli chodzi o korzyści, spożywanie mango pomaga zwalczać infekcje i przeziębienia, ukoi nerwy i poprawia wzrok.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w czajniku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Okres zaparzenia wynosi 5-8 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić .




















Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 9 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 0.5 g |
z tego cukry: | 0.5 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ORZEŹWIAJĄCA BRZOSKWINIA - owocowa herbata

UNIKALNE MANGO - owocowa herbata
