

HONEYBUSH SUPERSTAR
Niekiedy nie trzeba wiele. Zamiast wieczornego przesiadywania przed telewizorem, pójść na spacer. Zamiast kiełbasy podać caprese, zamiast kieliszka nalać sobie dobrej herbaty. Bądźcie otwarci na zmiany i zerwijcie ze stereotypami. Spróbujcie wspaniałego Honeybush w połączeniu z owocami lub ziołami. Bądźcie supergwiazdami zdrowego stylu życia!
Skład
Honeybush 77%, Słonecznik 5%, Płatki róży 5%, Naturalny aromat, Kandyzowana papaja, Maliny, Kwiat jaśminuNapar i smak herbaty
Honeybush ma wiele wspaniałych właściwości, przede wszystkim doskonały smak oraz kuszący aromat. Kiedy zalejemy go gorącą wodą, jego barwa przykuwa oko. Cudowna ciemno-pomarańczowa ciecz nęci zmysły. Po pierwszym łyku podniebienie zaleje was miodowa słodkość bez nuty goryczy. Pełen aromat sprawia, że ślad po Honeybushu pozostaje na długo.
Mieszanki zawierające Honeybush świetnie nadają się do przyrządzania mrożonych herbat. Wystarczy zalać gorący napój kostkami lodu, aby otrzymać niezwykle smaczną mrożoną herbatę, której nie trzeba słodzić. Uwielbiają go na przykład japońskie dzieci, które piją go w czasie zajęć szkolnych.
Pochodzenie herbaty
Ciężko w tym wypadku mówić o herbacie czy wywarze ziołowym. Honeybush nie jest zbierany z roślin herbaty chińskiej jak klasyczna zielona, czarna czy biała herbata, ale z tzw. Krzewów miodowych (Cyclopia intermedia). Rosną na bardzo ograniczonym obszarze RPA, w południowej i wschodniej części przylądkowej. Należą do rodziny bobowatych, do tej samej kategorii botanicznej co Rooibos. Miodowy krzew do tej pory rośnie głównie dziko, jest bardzo wrażliwy na zanieczyszczenia przemysłowe, dlatego próby sadzenia go na plantacjach nie są zbyt udane. Dzięki jego zdolności reagowania na obce substancje chemiczne, mamy pewność, że otrzymujemy najwyższej jakości produkt, w 100% pochodzenia naturalnego. Ciekawostką jest to, że te 150 centymetrowe krzewy słyną z zamiłowania do regularnych pożarów, które je odmładzają i pomagają w kiełkowaniu. Zbiory następują w okresie kwitnienia, kiedy wokół bogatych, żółtych kwiatostanów unosi się silny zapach miodu. Zbieracze wdrapują się na niedostępne tereny, czasami przy pomocy lin. Całe krzewy z długimi gałązkami oraz igiełkami odcinają ok. 30 cm nad ziemią, układają w wielkich koszach, opuszczają je w dół, gdzie czekają traktory z przyczepami. Plony przewożone są do gospodarstw, tam cięte są na małe części i fermentowane. Fermentacja odbywa się na dwa sposoby: w gromadach pod przykryciem płachtą lub w ogrzanych piecach. Po niej Honeybush przybiera mahoniową barwę, pełen smak i aromat. Kolejnym etapem jest sortowanie, pakowanie oraz eksport.
Po owoce i zioła zwróciliśmy się jedynie do zaufanych dostawców. Składniki naszej herbaty muszą spełniać najwyższe standardy jakości, odpowiedni wygląd, smak i aromat. Dlatego kupujemy od certyfikowanych partnerów w Unii Europejskiej. Dla równowagi smaku i zapachu do herbaty Honeybush Superstar dodaliśmy kilka kropel naturalnego aromatu. Nie należy się jednak martwić, że chodzi o szkodliwe dla organizmu substancje chemiczne. Wręcz przeciwnie! Naturalny aromat nie ma żadnych negatywnych wpływów na zdrowie, nie zakwasza organizmu i nie powoduje zgagi.
Przygotowanie herbaty mrożonej Honeybush
1. Honeybush zalać wrzącą wodą w temp. 100°C w proporcji 4 łyżki stołowe na 0,5l. Należy dodać większe ilości sypanej herbaty, ponieważ zmiesza się ona z lodem.
2. Doba parzenia wynosi 5-8 minut.
3. Przygotować czajnik lub garnek o pojemności 1l. Uwaga! Naczynie musi być odporne na szok termiczny.
4. 2/3 pojemności naczynia napełnić kostkami lodu, następnie zalać przygotowaną herbatą.
5. Na dno szklanki można ułożyć świeże lub kompotowane owoce.
Taki sposób przygotowania herbaty pozwoli zachować w niej wszystkie prozdrowotne właściwości.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Honeybush zalać wrzącą wodą w temp. 100 °C, w proporcjach 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Parzyć od 3-5 min (pod przykryciem), następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 4 kJ / 1 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 0.3 g |
z tego cukry: | 0.3 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
24. 10.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ZIELONY HONEYBUSH LEŚNA CZAROWNICA

ALLADYN - mieszanka
