

GUANGXI GREEN SNAIL - zielona herbata
Dyskretna elegancja, wybór najlepszej jakości. W zielonej herbacie z chińskiej prowincji Gunagxi znajdziecie dyskretnego i niezwykle delikatnego kolegę. Każda chwila spędzona razem będzie wypełniona urodą rozwijających się muszli, zapachem świeżych liści herbaty i smakiem owoców. Pozwól, by muszle ślimaków pokazały co potrafią.
Skład
Zielona herbata China Guangxi 100%Napar i smak herbaty
Zielona herbata Guangxi Green Snail po zalaniu gorącą wodą ma jasnożółty napar. Pachnie delikatnie i świeżo, smak jest pełny, owocowo słodkawy, subtelnie ściągający.
Pochodzenie herbaty
W górzystym terenie na południu Chin, około 200 lat przed naszą erą powstała prefektura, której od samego początku towarzyszyły różnego rodzaju walki o władzę i bitwy. W literaturze jej pierwotnych mieszkańców nazywa się Paj-jüe. Prefektura został przyłączona do Chin pod panowaniem cesarza Qin Shi-chuang i została nazwana Kuangsi.
Prowincją stała się za panowania dynasti Yuan, a status regionu autonomicznego nabyła w 1958 roku Duża część terytorium obejmuje lasy, klimat charakteryzuje się ciepłymi dniami, wysoką wilgotnością powietrza, często pod wpływem monsunów. Średnia roczna temperatura mieści się w przedziale 17-23 ⁰C. Najwyższym szczytem Guangxi jest góra Kitten (góra Mount) o wysokości 2.141 metrów
Należy zauważyć, że Guangxi nie jest znane w świecie herbaty, jak na przykład Yunnan lub Hunan. Ale to nie znaczy, że nie możemy znaleźć w jej produkcji herbaty o najwyższej jakości i unikalnych właściwościach smakowych. Dowodem jest Green Snail, zielona herbata uprawiana w ogordach położonych na duzych wysokościach.
Herbata, której wygląd przypomina zieloną cienką muszlę ślimaka, jest zrobiona z delikatnych liści zbieranych ręcznie. Na chińskią plantację herbaty (Camellia sinensis) wcześnie rano wyruszają kobiety i dziewczęta, aby rosa nie zaszkodziła zbiorom. Plantatorzy pozostawiaja liście do zwiędnięcia i aby zapobiec naturalnemu utlenianiu enzymów, wystawiają je na krótkie działanie wysokiej temperatury. Kolejnym krokiem jest zwijanie ich w kształt ślimaków, suszenie, sortowanie i pakowanie.
Chińske zielone herbaty odznaczają się bardzo starannym wykonaniem. Procesy i przepisy są przekazywane rodzinom przez kilkaset lat. Podobnie jak rytuały ich przygotowania i konsumpcji. z Guangxi doskonale nadaje się do ceremonii Gong Fu Cha. Co więcej, można przygotować do 3 wlewów, które są zawsze różne od siebie, aromatów i smaków.
Procedury i przepisy dodane do rodziny przez kilkaset lat. Jak rytuały ich przygotowania i konsumpcji. Herbata Green Snail Guangxi doskonale się nadaje do ceremonii Gong Fu Cha. Można przygotować z niej 3 napary, które zawsze różnią się od siebie smakiem i zapachem.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Guangxi Green Snail nasypać w stosunku 1 łyżeczka na 150-20 ml wody. Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C.
- Czas ekstrakcji 2-3 minut (pod przykryciem), a następnie scedzić.
- Herbatę można zaparzać do 3 razy.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

SREBRNE PERŁY - biała herbata

LONG ZHU GREEN - zielona herbata
