

CEYLON FOP CANDYMAN KANDY - czarna herbata
Kto szukał czarnej herbaty z nutą owoców cytrusowych, naparem w kolorze miedzi i pełnym antyoksydantów, ten ją znalazł. Skosztować Ceylon FOP Candyman to tak, jakby przenieść się na piękną wyspę na Oceanie Indyjskim. Nasza herbata ma oddech deszczowych lasów, wysokich gór i raf koralowych. Ceylon FOP Candyman Kandy doskonale nadaje się na długie śniadanie lub do popołudniowej przekąski.
Skład
Czarna herbata Ceylon FOP Candyman Kandy 100%Historia herbaty
Czarna herbata ma na Cejlonie (obecnie Sri Lanka) ciekawą historię. Państwo wyspiarskie w południowo-wschodniej Azji było do połowy 19 wieku, znane z uprawy kawy i cynamonu. Ich uprawy jednak często były zniszczone przez tornada i tropikalną pleśń kawy. W 1824 roku pierwsze krzewy herbaciane przywieźli do kraju z Chin Brytyjczycy, w 1867 roku urodził się w Cejlonie przemysł herbaciany. Mieszkańcy szybko odkryli, że rośliny herbaty uprawiane wysoko na zboczach wzgórz mają wyjątkowe właściwości. Dzięki herbacie o niepowtarzalnym smaku i zapachu wzrósł na nią popyt na całym świecie. Cejlon stał się ważnym dostawcą wyjątkowej jakości herbaty. Lubią ją pić Anglicy, którzy tradycyjnie podają herbatę z mlekiem i Hiszpanie, dla których herbata z kawałkiem cytryny to prawdziwa sjesta.
Ceylon Fop Candyman Kandy ma drobne kręcone liście w srebrzystym kolorze i z tipsami. Zbierane są w lutym i marcu lub sierpniu i wrześniu. Smak herbaty zależy od regionu, z którego pochodzi. Herbata z prowincji Kandy, nawiasem mówiąc region pierwszych plantacji herbacianych na Cejlonie, posiada łagodny aromat cytrusowy oraz pikantny, pyszny, pełny smak. Liście herbaty są starannie wybierane i fermentowane. Dzięki temu procesowi charakteryzują się podwyższoną zawartością kofeiny.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Czarną herbatę zalać wodą w temp. 100 °C w stosunku 1 łyżeczka 150-200 ml.
2. Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
3. Okres ekstrakcji 3-5 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić materiał.

























Potrzebujesz porady?

12. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CEYLON HIGH GROWN OP - czarna herbata

CEYLON ORANGE PEKOE - czarna herbata
