Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manutea.pl

Dlaczego produkty od nas?

  • Dowóz za darmo nad 99 zl.
  • Zadowolonych klientów
  • Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych

Opinie o Manutea.pl na Opineo.pl

 

 

 

 



Efekty rabarbaru

Jeden z niewielu przedstawicieli warzyw, który konsekwentnie wygrał swoje miejsce w przygotowywaniu deserów. Rabarbar, w czasach, gdy cukier był tylko dla bogatych, działał jako objawienie, a słodki placek z rabarbarem był  powszechnie kochany. Soczyste łodygi są popularne ponownie, tym razem ze względu na korzyści zdrowotne.

A te są znaczne:

  • jest naturalnym środkiem przeczyszczającym,
  • wspiera funkcję mózgu, serca i nerek,
  • wzmacnia kości,
  • jest przydatny w zmniejszaniu wagi,
  • jest polecany w leczeniu raka w ramach rekonwalescencji,
  • łagodzi nieprzyjemne objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego,
  • poprawia wzrok,
  • odżywia skórę i działa jak naturalny kolor włosów,
  • jest korzystny dla prawidłowego krążenia krwi.

Ale z rabarbarem i jego integracja, to nie jest takie proste. W 1947 roku nawet stanął przed sądem. W Stanach Zjednoczonych, decydowano czy jest to owoc czy warzywo i chociaż światowa nauka ma w tym jasno, miejscowy sąd zidentyfikował go jako owoc. Dzięki temu handlowcy zyskali możliwość płacenia niższych podatków i ceł.

Tak czy inaczej jego korzyści dla naszego zdrowia zostały docenione przez Chińczyków już tysiące lat temu. Rabarbar stopniowo się rozszerzał i można go teraz znaleźć niemal wszędzie. Dzięki temu można go znaleźć na sklepowych półkach w zasadzie przez cały rok.

Jest to roślina o wysokości do dwóch metrów, z której konsumowane są tylko czerwone ogonki. Smak ma orzeźwiający, słodko kwaśny. Bardzo popularny oprócz wspomnianych deserów, jest również w kompotach, dżemach lub syropach. Zachowuje soczystość w postaci wysuszonej, często możecie go znaleźć w mieszankach herbacianych.

W przypadku rabarbaru jest zawsze wymagana cieplna obróbka liści, ponieważ w stanie surowym są toksyczne.

Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm| Zniżka za zapisanie się do ManuTips »