Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Efekty kakao
Kakao na śniadanie tylko dla małych dzieci? Co tak skosztować święty napój bogów według Inków? No widzicie,a wróciliśmy do kakao ...
Kakao ma wiele zalet zdrowotnych:
- poprawia nastrój i daje poczucie szczęścia,
- wyrównuje wahania nastrojów z powodu zaburzeń hormonalnych,
- dostarcza dużą dawkę energii,
- przyczynia się do lepszego funkcjonowania mózgu, a także układu sercowo-naczyniowego,
- zawiera dużą ilość przeciwutleniaczy, co zwiększa odporność,
- łagodzi ból i przewlekły kaszel,
- obniża poziom cholesterolu i działa w walce z otyłością,
- spowalnia niektóre oznaki starzenia,
- zwiększa jakość włosów, paznokci i skóry,
- paradoksalnie pomaga w walce z próchnicą zębów i jest nawet używany do naturalnego wybielania szkliwa.
Ale kakao potrafi tego znacznie więcej. Zawiera mnóstwo elementów ważnych dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Na przykład wapnia ma więcej niż mleko krowie,warto wspomnieć też o żelazie i magnezie.
Wiecznie zielone drzewo mierzy do 8 metrów, a owoce zawierające ziarna kakaowca mają i 30 cm wysokości.
Kakao pochodzi z dżungli amazońskiej, ale dziś jego główna produkcja przeniosła się do Afryki Zachodniej.
Ten super produkt jest świetny ze względu na jego wszechstronność w kuchni. Tradycyjnie kakao jest prezentowane w deserach, ale czy próbowałeś orzeźwiającego koktajlu owocowo-kakaowego? Delikatne jest na przykład połączenie z pomarańczą.
Niezależnie od tego, czy zdecydujesz się spróbować surowych ziaren kakaowych czy drobnego proszku, nigdy tego nie pożałujesz.