Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manutea.pl

Dlaczego produkty od nas?

  • Dowóz za darmo nad 99 zl.
  • Zadowolonych klientów
  • Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych

Opinie o Manutea.pl na Opineo.pl

 

 

 

 



Efekty baobabu

Święte drzewo życia i król Afryki. Drzewo, którego wiek i wielkość budzi zasłużony szacunek i którego owoce dojrzewają pół roku w gorącym słońcu aby następnie odkrywły swoje tajemnice.

A jest ich wiele, przyjrzyjcie się bliżej:

  • poprawia krążenie krwi,
  • reguluje trawienie i pomaga w problemach z jelitami,
  • zwiększya odporność,
  • przeciwdziała stanom zapalnym, bakteriom i grzybom, a także odtruwa organizm,
  • jest długotrwałym źródłem energii, którą uwalniaja stopniowo,
  • zawiera duże ilości witaminy C, żelaza, wapnia i kolagenu, dlatego jest odpowiedni dla przyszłych matek i osób po urazach,
  • pogłębia sen,
  • rozświetla skórę i utrzymuje jej młodą,
  • wyrównuje poziom cukru i ciśnienie krwi.

Baobab jest symbolem długowieczności. Najstarsze drzewo ma szacowany wiek 6000 lat. Aby określić, jak baobaby skutecznie zatrzymuje wodę i nie tworzy pierścieni, trzeba było zastosować metodę datowania radiowęglowego. Zazwyczaj drzewa te przetrwają 1000 do 2000 lat, a ich pnie mają średnio 18 metrów.

Baobab na świecie może znaleźć osiem gatunków, z których sześć rośnie tylko na Madagaskarze. Pozostałe gatunki mają jedną reprezentację w Afryce i Australii. Najczęstszymi zapylaczami tych drzew są nietoperze, a na niektórych obszarach nawet drobne małpy.

Baobab jest liściasty, a w porze suchej wygląda tak, jakby korzenie rosły w górę. Zgodnie z legendą, bogowie, którzy nie lubili wiecznego zawodzenia Baobaba nad pięknem innych drzew, umieścili go na nim.

Prawdopodobnie najbardziej interesujące są jego owoce. Pierwotnie zielone jagody o wydłużonym kształcie stają się brązowe w ostrym słońcu, a ich skóra twardnieje. Po użyciu grubej siły wewnątrz owocu odkryjesz nasiona przypominające białe piankowe cukierki. Świeży można je jeść bezpośrednio w tej formie, ale na naszym rynku znajdziecie je raczej zmielone na drobny proszek. Wystarczy go wymieszać w małej ilości wody, a zakochacie się w jego przyjemnie słodko-kwaśnym smaku.

Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm| Zniżka za zapisanie się do ManuTips »