WU YUAN (BIO) - zielona herbata
Wuyuan County, w prowincji Jiangxi to podobno najbardziej malownicza część Chin. Ma również i inne zalety - na przykład uprawy i produkcję znakomitych herbat zielonych. Nowość tego roku - Wu Yuan organiczna podtrzymuje to, co zapewne już wszyscy o dawna wiedzą. Chińska zielona herbata wyróżnia się świeżym smakiem i delikatnością.
Paczkomat | Dostarczymy do 27. 2. 2019 | 10,0 zł |
---|---|---|
DPD | Dostarczymy do 27. 2. 2019 | 11,0 zł |







Skład
Zielona herbata ORGANIC WU YUAN 100%Napar i smak herbaty
Organiczne Wu Yuan daje piękny żółty napar, w którym możemy rozpoznać zapach świeżych naturalnych tonów. Smak jest czysty, bardzo orzeźwiający, przyjemnie cierpki. Liście herbaty są ciemnozielone i są skręcone do kształtu brwi.
Pochodzenie herbaty
Wprowadzamy rodzaj organicznej zielonej herbaty z prowincji Jiangxi (Yichun). Znajduje się w południowo-zachodniej części Chin, na południe od środkowego i dolnego biegu rzeki Jangcy. Jest to górzysty i pagórkowaty region, gdzie średnia roczna temperatura wynosi około 18 ° C. Prowincja słynie z światowej produkcji porcelany i kopalni miedzi. Odwiedza ją wiele wierzących, jest uważana za kolebkę taoizmu.
Zbiorem organicznej herbaty Wu Yuan zajmują się subtelne, ale szybkie ręce miejscowych kobiet i dziewcząt. Liście chińskiej herbaty (Camellia sinensis), zbierane są do dużych bambusowych koszy i przekazane są do dalszej obróbki. Proces jest bardzo szybki i obejmuje kilka kroków - więdnięcie, parzenie, suszenie i zwijanie. Wydaje się to takie proste, jednakże każdy etap produkcji herbaty jest regulowany podług ścisłych zasad sprawdzonych przez setki lat. Tradycje uprawy, sposób zbioru i produkcji zielonej herbaty w Chinach, przekazywane są z pokolenia na pokolenie.
Herbata organiczna Wu Yuan szczyci się brakiem pozostałości nawozów i konserwantów. Jest uprawiana w kontrolowanym rolnictwie i dlatego w żadnym wypadku nie zawiera metali ciężkich i innych szkodliwych dla zdrowia substancji.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
![]() |
![]() |
![]() |
Sposób przygotowania
-
Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w proporcji 1 łyżeczka do 1,5-2 dl.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę extra
-
Czas ekstrakcji wynosi 2-3 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - CHIŃSKI MOTYW
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:
