

UBOS - zioło
Katechiny, sterydy, saponiny, fenole, chinony, ... Wykaz substancji czynnych, które zostały opisane u drzewa o nazwie UBOS, zajęłoby kilka kolumn Dla nas ważne jest to, że dzięki niemu, znamy kolejny sposób na walkę z infekcjami oraz chorobami układu pokarmowego i skóry. Kora peruwiańskiego drzewa, według Indianin, spowalnia starzenie i odtruwa. Polecamy!
Skład
UBOS 100%Napar i smak herbaty
Lekki i przyjemnie ziołowy napar z UBOS ma jasnożółty kolor. Można go przygotować jak mrożoną herbatę lub dla rozgrzania pić gorący.
Pochodzenie herbaty
UBOS (Spondias purpurea) to drzewo liściaste pierwotnie występujące w nizinnych terenach Amazonki.Sięga do wysokości 20 m, jego eliptyczne liście i bogate gałęzie wytwarzają obszerną koronę. Ze względu na szybki przyrost drzewo jest chętnie wykorzystywane na terenach przydomowych, gdyż sadzone jest w formie naturalnego żywopłotu. Kora jest pomarszczona, wygląda jakby miała kolce. Limfa może powodować reakcję alergiczną skóry (jak sumak). Drzewo kwitnie na biało, dojrzałe owoce, przypominające śliwki o złotym kolorze, są kwaśne w smaku. W Brazylii nazywają je Caja, Uvos w Peru, na Kostaryce Yuplon i w Wietnamie Coc. Jest on stosowany jako część wielu pokarmów, ale po spożyciu w dużych ilościach może prowadzić do nudności lub wymiotów.
Do celów terapeutycznych wykorzystuje się owoce (o wysokiej zawartości witamin i żelaza) oraz liście i korę. Ich doskonałe zdolności lecznicze odkryte zostały setki lat temu przez rdzennych mieszkańców. Z biegiem czasu UBOS stał się przedmiotem wielu badań naukowych i badań medycznych. Potwierdza się, że jest to świetny sposób na leczenie wielu chorób, a wielu z nich można także zapobiegać.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
Do dzbanku nasypać 5 g mielonej kory UBOS i zalać 700 ml zimnej wody.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 20-30 minut.
Odcedzić wywar i popijać 3 razy dziennie w kubku o objętości 200 ml.
Przy problemach skórnych może być połączone picie ze smarowaniem obszarów dotkniętych chrobą skóry . Smarować 2 x dziennie.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

OKRĄGŁE SITKO NA ZIOŁA ø 62mm
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ACAI BIO PROSZEK

Grzyb REISHI BIO (Ganoderma Lucidum) - proszek
