

ORIENTALNE PIĘKNO - kwitnąca herbata
Na pierwszy rzut oka, małe zielone serce. Kolejne spojrzenie- zwinięta herbata. A po zalaniu widzisz doskonałą harmonię! Formowana herbata Orientalne piękno zamienia się w delikatny kwiat pomarańczy. Oczy uraduje kolorem, węch otuli świeżym aromatem, a kubkom smakowym da przyjemne słodkawe nuty kwiatowe. Z jednego kawałka kwitnącej herbatki można przygotować duży imbryk pysznego napoju.
Skład
Herbata zielona, Kwiat nagietka, Kwiat jaśminuNapar i smak herbaty
Orientalne piękno daje napar złotego koloru. Smak jest harmonijny, łączy w sobie świeżość i słodycz zielonej herbaty z przyjemnym tonem nagietka. Z jednej kwitnącej herbatki można przygotować cztery napary.
Pochodzenie herbaty
Mówią o nich, że to artystyczne dzieła. Są one produkowane w kolebce zielonej herbaty w Chinach, głównie w prowincji Yunnan. Herbaty, które umiejętnie zwijano w postać kulek o średnicy 3 cm, są popularne jako podarunek lub mała przyjemność.
Produkcja tej herbaty nie jest duża, bo zwijane są ręcznie. Stosowane są tutaj głównie liście herbaty zielonej i białej. Herbaty są umieszczone w środku wszelkiego rodzaju kwiatów, które rozwijają się po rozcieńczeniu wodą. Zazwyczaj wykorzystywane są: jaśmin, lilia, nagietek, chryzantemy, osmantus ... Wszystko jest starannie zszyte lub związane cienką nitką.
Nagietek lekarski, otoczony zielonym liściem, jest tradycyjną rośliną leczniczą. Pochodzi z południowej Europy i Orientu i jest uprawiany jako roczna roślina. Posiada jasny pomarańczowy kwiat. On, wraz z liśćmi i łodygami wykorzystywany jest do produkcji maści i nalewek lub suszony jest na herbatę.
100g opakowania zawiera do 15 kulek kwitnącej herbaty.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Sposób przygotowania
- Wlać do kubka 0,3 l wody w temperaturze 80 °C i dodać kwitnącą herbatę - jedną część (perełek),
- Czas zaparzania wynosi 3-5 minut.
- Jeden kwiat jest rozwijany kilka razy. Liczba nalewów - 2 do 3.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

Czajniczek z sitkiem - orientalne motywy II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ZŁOTY GŁAZ - kwitnąca herbata

KWIAT MIŁOŚCI - kwitnąca herbata
