

Migdały kandyzowane - herbata owocowa
Kto może się oprzeć? Słodkie migdały z kawałkami jabłek, posypane cynamonem są tak kuszące. Chrupcie do woli - herbata owocowa z kandyzowanych migdałów nie doda Wam żadne deko. Wręcz przeciwnie, przegoni chęć podjadania tej sterty słodyczy, którą trzymacie w tajemnicy przed dziećmi. Filiżanka przyjemnie pachnącej, rozgrzewającej herbaty to najlepszy wybór na wieczory z książką lub dobrym filmem.
Skład
Prażone kawałki jabłka, Płatki migdałowe 4%, Burak, Kawałki cejlońskiego cynamonu, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Herbata Migdały kandyzowane nadaje naparowi jasnoczerwony kolor. Pachnie prażonymi migdałami i cynamonem, w smaku odkryjemy okrągłą słodycz, soczystą świeżość i lekką pieprzność. Tę owocową herbatę można pić przez cały dzień bez obaw, pięknie rozgrzewa i koi.
Pochodzenie herbaty
Wystarczą cztery składniki, kropla naturalnego aromatu i pyszna herbata gotowa! Wszystkie składniki mieszanki Migdały kandyzowane pochodzą od sprawdzonych europejskich dostawców. Regularne kontrole jakości ich produktów, jak również audyty magazynowe i transportowe, gwarantują najwyższą jakość i najwyższą staranność. Jeśli chodzi o wspomniane wyżej naturalne aromaty, postawiliśmy na produkt premium wykonany z substancji pochodzenia naturalnego. Dlaczego dodaliśmy je do mieszanki, skoro sama w sobie smakuje i pachnie tak cudownie? Bo dzięki naturalnym aromatom znacznie dłużej zachowuje swój smak i zapach. Tak długo, zanim spojrzyszcie na dno torebki i zamówicie więcej herbatkii Migdały kandyzowane. Naturalny aromat nie powoduje zgagi ani innych problemów zdrowotnych, a w mieszance jest go naprawdę bardzo mało.
Czy migdały to orzechy czy nie? Są one powszechnie spotykane w sklepach, gdzie są orzechy laskowe lub włoskie. Migdały z botanicznego punktu widzenia nie są orzechami. Są to jądra pestek migdałowca (Prunus dulcis), subtropikalnego drzewa spokrewnionego np. z brzoskwiniami. Jest to roślina krzewiasta lub drzewiasta, dorastająca zwykle do 5 metrów wysokości, która wytwarza piękne, duże, biało-różowe kwiaty. Owocem mandoliny jest zielony, owłosiony pestkowiec. Każdy owoc zawiera perforowaną pestkę z nasionkiem - migdał. Migdały są z pewnością najbardziej pożądane w okresie świątecznym, kiedy to wykorzystuje się je do przygotowania różnych słodkości. Używa się ich również do produkcji marcepanu i popularnego likieru amaretto. Oprócz amygdaliny, która w większych dawkach jest trująca, migdały zawierają witaminę B, witaminę B2 i witaminę E, są też bogate w wapń, żelazo, potas i kwas foliowy.
Drugim ważnym składnikiem mieszanki herbat Candied Almond jest cynamon. Jest to kora Cinnamomum verum, wiecznie zielonego drzewa, które dorasta do 10 metrów wysokości. Jego pierwotnym siedliskiem jest Sri Lanka, ale dziś cynamonowce rosną także w Indiach i na Jawie. Kora obrana z młodych gałązek drzewa cynamonowego jest jedną z najpopularniejszych (i prawdopodobnie najstarszych) przypraw na świecie. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze jest źródłem witaminy A, potasu, wapnia i wielu silnych antyoksydantów.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparzyć gorącą wodą o temper. 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka, dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 – 10 minutach (przykryć) następnie odcedzić.




















Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

INDIAŃSKIE ZŁOTO - owocowa herbata

ORZEŹWIAJĄCA BRZOSKWINIA - owocowa herbata
