

MIESZANKA OWOCOWA Z GOJI, CYTRYNĄ I MALINĄ - herbata owocowa
Herbata owocowa w innej postaci. Pigwa, orzech kokosowy, jagody goji - będziemy chcieli cieszyć się tą herbatą od śniadania do kolacji. Zasmakuje dzieciom, doświadczonym miłośnikom herbaty, nie zawiera teiny i jest stworzona z najlepszych składników. Wszystkie było uprawiane, zbierane i przetwarzane w celu zachowania maksymalnej zawartości aromatów, smaków i witamin. Więc z mieszaninki owocowej z goji, cytryny i maliny możecie się tylko cieszyć. Zarówno w zimie i w gorące lato.
Skład
Kawałki pigwy, Kawałki jabłka, Chipsy kokosowe, Cytrynowa trawa, Hibiskus, Skórka cytryny, Maliny 2%, Goji 2%, Kwiaty bławatka, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Mieszanka owocowa z goji, z cytryną i malinami daje piękny czerwono- malinowy napar pachnący kokosem. Smak jest oczywiście odzwierciedleniem przyjemnej słodyczy jabłek i pigwy, świeżość herbacie dodaje hibiskus a o atrakcyjne zakończenie zatroszczą się chipsy kokosowe.
Pochodzenie herbaty
Zwolennicy tradycyjnej medycyny chińskiej powinni nas pochwalić. Mamy wymyśloną mieszankę herbaty zawierającą jedną z najbardziej popularnych jagód leczniczych - Goji. Czerwone owoce uważane za eliksir młodości pochodzą z kolcowój chińskich. Stosunkowo mało wymagająca roślina osiąga 1-3 metrów. Można ją zobaczyć w Chinach, Japonii i Korei. W ostatnich latach, pojawia się także w Europie i w czeskich ogrodach. Jak już wspomnieliśmy, jest uprawiana głównie ze względu na owoce, ale eksperci użyją również liści, kory i korzeni goji. Kolcowój, często określany jako szczęśliwy owoc, zawiera aminokwasy, pierwiastki śladowe (żelazo, wapń, miedź, cynk ...), witamin z grupy B i beta-karoten. Dzięki temu przyczynia się do neutralizowania wolnych rodników i pomaga spowolnić naturalny proces starzenia się komórek.
Pigwa jest nie tylko tradycyjnym owocem. Czescy ogrodnicy i sadownicy znają ją bardziej jako podkład gruszy. Pigwa (Cydonia) jest jednym z ulubionych owoców, które są głównie w rejonie Morza Śródziemnego i Azji Środkowej przetwarzane na dżemy i galaretki, albo również alkohol rakija. Żółte owoce wyglądają jak małe gruszki lub jabłka. Są one bogate w szczególności w witaminy C i witaminy z grupy B oraz minerały- cynk, potas, wapń i żelazo.
Trzecim składnikiem, który jest „opisany” w nazwie herbaty (i zauważysz go natychmiast po degustacji napojów) jest orzech kokosowy. Biały miąższ kokosa jest bogatym źródłem potasu, witaminy B i witaminy C. Palmy kokosowe (Cocos nucifera) hodowane są od ponad 3000 lat. Dorastają do 30 metrów i można je ujrzeć w tropikach, wokół głównych rzek i mórz.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do herbaty w imbryku dodaj o 1 łyżeczkę więcej.
- Parzenie przez 10 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 10 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.1 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.5 g |
z tego cukry: | 0.3 g |
Białka: | 0.1 g |
Sól: | 0.01 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

DZIECIĘCE MARZENIE NATURALNA - owocowa herbata

UNIKALNE MANGO - owocowa herbata
