Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

KUMAMOTO SOYO SENCHA PREMIUM BIO

Kod: 1683

Wezwanie wiosny, uosobienie świeżości i nieskończonego spokoju. Jest to najwyższej jakości sencha pełna smaku umami, uprawiana w idealnej harmonii z dziewiczą przyrodą pod czujnym okiem monumentalnego wulkanu Aso. Bezsprzeczny dowód na to, że japońscy mistrzowie herbaty naprawdę znają się na swoim fachu, a co więcej, potrafią go coraz bardziej udoskonalać.  

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Japonia
Region
Region:
Kumamoto
Smak
Smak:
Słodkawy, Umami
Dla dzieci
Dla dzieci:
od 12 lat
Zbiór
Zbiór:
Ostatni zbiór
Wysokość n.p.m.
Wysokość n.p.m.:
300 - 500m
BIO
BIO:
Tak

Skład

100%

Napar i smak herbaty

Piękna gra jasnozielonych odcieni z złotymi refleksami. Pełny i bogaty smak charakteryzuje się bardzo przyjemną słodyczą z silną nutą umami, bez mdławego zakończenia. 

Pochodzenie herbaty

Prefektura Kumamoto położona jest w samym sercu wyspy Kyushu. W latach 80-tych XX wieku została ona połączona z innymi mniejszymi wioskami w nowo powstałe miasto Yamato. Ale tradycja uprawy herbaty pozostała. I nic dziwnego, w tutejszym krajobrazie panują ku temu idealne warunki. 

Majestatyczny wulkan Aso, który jest największy w całej Japonii, dał tej ziemi ogromne bogactwo mineralne. Częste zmiany temperatury, mgła i krystalicznie czyste źródło rzeki Kikuchi, wraz z żyzną glebą, są powodem, dla którego możliwe jest uzyskanie tak intensywnie aromatycznej senchy najwyższej jakości bez żadnej dodatkowej ingerencji chemicznej. 

Plantacje herbaty, w których rośnie ta sencha, zajmują imponującą powierzchnię 179 hektarów na wysokości 300-500 m n.p.m. Zbiory odbywają się zaraz na początku wiosny, co skutkuje intensywną świeżością smaku i aromatu. Herbata ta jest tradycyjnie przetwarzana poprzez parzenie, a uzyskany kształt przypomina drobne igiełki.

Japońscy mistrzowie herbaty kładą nacisk na tak zwaną "złotą kroplę". Wierzą, że to właśnie w ostatniej kropli naparu, która wpada do filiżanki, kryje się cała moc herbaty i magiczna siła umami. Jest to świadectwo niekończących się wysiłków plantatorów i nagroda za ich uczciwą pracę. Delektuj się więc Kumamoto Soyo Sencha Premium BIO aż do tej złotej kropli i daj się oczarować jej intensywności.

Efekty herbaty

Zielona herbata
Efekty zielonej herbaty

Wzór opakowania herbaty

Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.

Przygotowanie herbaty

Temperatura 70-80 °C Czas przygotowania 2-3 minut Množství 1 łyżeczka na 150 - 200 ml

Sposób przygotowania

  1. Zieloną herbatę zalać wodą w temper. 70 °C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml wody 
  2. Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę na więcej.
  3. Czas ekstrakcji wynosi 2-3 minuty (przykryty kubek) a następnie odcedzić
Smak i nuty:
Intensywność
Gorycz
Ilość teiny
Jakość
Kilkakrotne zalewanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manutea.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


JAPAN SHINCHA MAKIZONO BIO – zielona herbata
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

JAPAN SHINCHA MAKIZONO BIO – zielona herbata

Legenda spowita mgłą niosąca w sobie energię wiosny i smak, który sprawi, że rok po roku będziecie z niecierpliwością oczekiwać na zbiory pierwszych liści. Ale uwaga! Shincha z regionu Kirishima jest dla Japończyków tak ważną kwestią, że na rynkach zagranicznych jest bardzo rzadko spotykana. Dlatego cieszcie się wyjątkową okazją, by spróbować tego herbacianego rarytasu i zaczerpnąć z niej siłę młodości i świeżości. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
299,5 zł /250 g 119,8 zł /100 g
Świeżą herbatę dostarczymy do Piątku, 22. 10. 2021

JAPAN GYOKURO TAKUMI BIO
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

JAPAN GYOKURO TAKUMI BIO

Jadeitová rosa stvořená mistrem svého řemesla. Tak zní volný překlad spojení Gyokuro Takumi. O tom, že japonští čajoví mistři patří skutečně ke špičce v oboru, není nejmenších pochyb. Najde-li se přeci jen nějaký skeptik, pak po ochutnání tohoto exkluzivního gyokura pěstovaného v dokonalé harmonii s nádhernou přírodou ostrova Kjúšú rychle změní názor. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
296,3 zł /250 g 118,5 zł /100 g
Świeżą herbatę dostarczymy do Piątku, 22. 10. 2021

JAPAN SENCHA FUKAMUSHI-CHA BIO – ZIELONA HERBATA
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

JAPAN SENCHA FUKAMUSHI-CHA BIO – ZIELONA HERBATA

Zapomnijcie o wszystkim, co wiecie o japońskich zielonych herbatach. Czy sencha musi być cierpka na języku z trawiastym, a może rybnym posmakiem? Zapewnie nie próbowaliście jeszcze głęboko sparzonej sencha fukamushi-cha. Niezmiernie wyjątkowa herbata, która odegra w Waszych ustach koncert pełen delikatności, słodyczy przepełniony niezwykle cenionym umami, przynoszący duszy spokój i wyciszenie. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
283,2 zł /250 g 113,3 zł /100 g
Świeżą herbatę dostarczymy do Piątku, 22. 10. 2021
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm| Zniżka za zapisanie się do ManuTips »