

KUMAMOTO SOYO SENCHA PREMIUM BIO
Wezwanie wiosny, uosobienie świeżości i nieskończonego spokoju. Jest to najwyższej jakości sencha pełna smaku umami, uprawiana w idealnej harmonii z dziewiczą przyrodą pod czujnym okiem monumentalnego wulkanu Aso. Bezsprzeczny dowód na to, że japońscy mistrzowie herbaty naprawdę znają się na swoim fachu, a co więcej, potrafią go coraz bardziej udoskonalać.
Skład
100%Napar i smak herbaty
Piękna gra jasnozielonych odcieni z złotymi refleksami. Pełny i bogaty smak charakteryzuje się bardzo przyjemną słodyczą z silną nutą umami, bez mdławego zakończenia.
Pochodzenie herbaty
Prefektura Kumamoto położona jest w samym sercu wyspy Kyushu. W latach 80-tych XX wieku została ona połączona z innymi mniejszymi wioskami w nowo powstałe miasto Yamato. Ale tradycja uprawy herbaty pozostała. I nic dziwnego, w tutejszym krajobrazie panują ku temu idealne warunki.
Majestatyczny wulkan Aso, który jest największy w całej Japonii, dał tej ziemi ogromne bogactwo mineralne. Częste zmiany temperatury, mgła i krystalicznie czyste źródło rzeki Kikuchi, wraz z żyzną glebą, są powodem, dla którego możliwe jest uzyskanie tak intensywnie aromatycznej senchy najwyższej jakości bez żadnej dodatkowej ingerencji chemicznej.
Plantacje herbaty, w których rośnie ta sencha, zajmują imponującą powierzchnię 179 hektarów na wysokości 300-500 m n.p.m. Zbiory odbywają się zaraz na początku wiosny, co skutkuje intensywną świeżością smaku i aromatu. Herbata ta jest tradycyjnie przetwarzana poprzez parzenie, a uzyskany kształt przypomina drobne igiełki.
Japońscy mistrzowie herbaty kładą nacisk na tak zwaną "złotą kroplę". Wierzą, że to właśnie w ostatniej kropli naparu, która wpada do filiżanki, kryje się cała moc herbaty i magiczna siła umami. Jest to świadectwo niekończących się wysiłków plantatorów i nagroda za ich uczciwą pracę. Delektuj się więc Kumamoto Soyo Sencha Premium BIO aż do tej złotej kropli i daj się oczarować jej intensywności.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą w temper. 70 °C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml wody
- Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę na więcej.
- Czas ekstrakcji wynosi 2-3 minuty (przykryty kubek) a następnie odcedzić

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPAN SENCHA SATSUMA BIO - zielona herbata

JAPAN SENCHA MIYAZAKI PREMIUM - zielona herbata
