

ICE TEA MROŻONA GRUSZKA - owocowa herbata
Jeśli lato jest dla was synonimem relaksu, kąpieli, interesującej książki, sportu to do tego należy dołączyć zapach „dojrzałych gruszek“ posypanych kawałkiem wanilii. Oczywiście z lodem i świeżym owocem. Dokładnie taka może być twoja mrożona herbata, w tym roku hit sezonu. Przygotuj największy dzbanek jaki znajdziesz w domu, bo będą z niego kosztować wszyscy domownicy, zwłaszcza ci najmłodsi.
Skład
Kawałki jabłka 81%, Kawałki gruszki 10%, Naturalny aromat, Płatki róży, Kawałki waniliiNapar i smak herbaty
Herbata ciemnożółtego koloru przyciągnie uwagę już przy zaparzeniu gorącą wodą…ten zapach… Jak słodki jest zapach gruszkowo-waniliowy, tak i smakuje. Orzeźwiającą kwaśność dostarczają mu jabłuszka, miodowa słodkość to kompozycja świeżych owoców z odrobiną najpopularniejszych przypraw.
Pochodzenie herbaty
Tylko cztery składniki tworzą jeden z najdoskonalszych mrożonych nalewów. Przywieziono je od zaufanych dostawców z krajów UE, surowce pochodzą z botanicznego rolnictwa. Żaden składnik tej herbaty nie zawiera szkodliwych związków, które by mogły mieć wpływ na zdrowie konsumentów. Czy trzeba przedstawiać obywatelom Europy Środkowej gruszę? Według nas każdy powinien rozpoznać to piękne niewielkie drzewo z rodziny różowatych. Przypomnijmy krótko: Pierwsze wzmianki o gruszach pojawiają się już w zapiskach Greków i Rzymian. Istnieją nawet dowody o ich wykorzystaniu jako żywności w prehistorycznych czasach, a to mianowicie w okolicy „Curyszskiego jeziora“(Szwajcaria) …Rzymianie jako pierwsi uprawiali gruszę. Owoc ten znajduje się i w greckiej mitologii – Tantalo , synowi Zeusa, zesłanego do podziemia za niedobre zachowanie w stosunku do ludzi, drzewo grusza dało nauczkę. Kiedy pod drzewem żałując swego postępowania głodny chciał zerwać owoc, gałęzie się podniosły i Tantalos nie mógł dosięgnąć ani jednej gruszki. Grusze, lubiące chłodny łagodny klimat, uprawiane były od morza Kaspijskiego aż po Atlantyk. W Chinach są uprawiane ponad 3000 lat i tej liczbie odpowiada ilość szczepów – odmian uprawianych na całym świecie. Angielskie słowo pear – prawdopodobnie wywodzi się od łacińskiego słowa pira – owoc lub czasownika pra – czyli rodzić. Cały owoc w tej herbacie jest konserwowany liofilizacją – suszeniem przez mróz. Ta specjalna technologia przetwarzania żywności nie niszczy cennych witamin, ponadto pozwala owocom zachować och kolor, smak i zapach. Herbata dzięki dodaniu kilku kropli naturalnego aromatu zachowuje zapach nawet kilka tygodni.
Przygotowanie owoowej mrożonej herbaty:
- Przygotuj herbatę według opisu poniżej a jeśli słodzisz dodaj cukier trzcinowy lub miód, gdy napój jest jeszcze gorący - szybciej się rozpuści.
- Dodaj liście mięty i pozostaw do ostygnięcia.
- Przygotuj duży dzbanek, wypełnij go kostkami lodu, dodaj kilka łyżek soku z cytryny i wrzuć kawałki pociętej świeżej gruszki.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą w stosunku 1,5 – 2 łyżeczki na 200-250 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 – 10 minutach odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 10 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.5 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.6 g |
z tego cukry: | 0.6 g |
Białka: | 0.5 g |
Sól: | 0.01 g |
23. 7.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

DZIECIĘCE MARZENIE NATURALNA - owocowa herbata

UNIKALNE MANGO - owocowa herbata
