

HERBATNIKI MIGDAŁOWE - zielona herbata
Pieczecie? W takim razie zapachu i smaku herbatników migdałowych domowej roboty nie musimy przedstawiać. Nie pieczecie? Wystarczy użyć wyobraźni i pomyśleć o znajdującej się na języku słodkości połączonej z migdałami i kokosem. Jesteś w domu! Dokładnie jak pieczone przez babcię świąteczne słodkości, smakuje sypana herbata Herbatniki migdałowe. Zielona Sencha pomoże w pobudzeniu i przywołaniu dobrego nastroju.
Skład
Zielona herbata China Sencha, Tarniki kokosowe 25%, Naturalny aromat, Płatki migdałów 2%Napar i smak herbaty
Herbata „Herbatniki migdałowe“ ma pełny, żółty napar. Smak jest zależny oczywiście od jego składników. Zielona Sencha daje mu słodkawość i pewną ilość orzeźwiającej cierpkości, migdały i kokos dodają mu egzotyczną nutę.
Tę herbatę można pić jako gorący napój, ale równie dobrze smakuje jako herbata mrożona.
Pochodzenie herbaty
Chińska Sencha jest produkowana przez wiele ogrodów herbacianych. Najczęściej są to plantacje w prowincjach Fujian, Zhejiang, Junnan, Wenshan czy Yun Ming. Listki zielonej herbaty są przekładane, więc uzyskują typowy kształt. W Chinach, w przeciwieństwie do Japonii, Sencha jest prażona na patelni. Dzięki temu uzyskuje atrakcyjny, dymny aromat.
Wzmianki o migdałowcu możemy znaleźć już w Starym Testamencie. Drzewa te, botanicznie spokrewnione z morelami, osiągają wysokość 5 metrów. Pochodzą z północnej Afryki i zachodniej Azji. Obecnie migdałowiec jest hodowany w ciepłej części Europy. Po zakwitnięciu pojawia się owoc – zielona, kosmaty pestkowiec. Kiedy dojrzeje, staje się fioletowy i otwiera. Wewnątrz znajduje się pestka. Po jej obraniu można uzyskać rdzeń zwany migdałem.
Naturalny aromat, który dodaliśmy do herbaty „Herbatniki migdałowe“, nie powoduje zgagi, podrażnienia żołądka ani zakwaszenia organizmu. Nie zawiera również syntetycznych nośników zapachu. Kilka kropelek naturalnego aromatu pozwoli jednak zachować pierwotny smak i zapach składników.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Zieloną herbatę zalać wodą o temperaturze 70-80 °C (około 2 minuty po przegotowaniu wody) w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
2. Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
3. Czas parzenia 2-4 minuty (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 8 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.5 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.5 g |
z tego cukry: | 0.5 g |
Białka: | 0.5 g |
Sól: | 0.01 g |
9. 11.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAŚMINOWA - zielona herbata

WANILIOWA TRUSKAWKA - zielona herbata
